Cod roșu, emis de ANM! Risc maxim de avalanșă. Zonele afectate

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
27/01/2019, 11:43
Cod roșu, emis de ANM! Risc maxim de avalanșă. Zonele afectate
ANM a emis cod roșu! Risc maxim de avalanșă

ANM a emis cod roșu, cu risc maxim de avalanșă. Experții meteo au informat că zonele vizate sunt Munții Bucegi, Făgărași, masivele Țarcu- Godeanu și masivul Parâng-Șureanu. Gradul este de 4 pe o scară de la 1 la 5, ceea ce înseamnă cod roșu până luni seară. În restul masivelor, riscul de păstrează neînsemnat. Vremea, în intervalul 26.01.2019 ora 20- 27.01.2019 ora 20 va fi apropiată de normalul termic al perioadei.

În cursul nopții, cerul se menține noros, iar pe arii restrânse va mai ninge slab. Ziua cerul va deveni variabil, vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare de 60-70 kilometri pe oră din sectorul vestic și nord-vestic, viscolind sau chiar spulberând zăpada.

ANM a emis cod roșu. Risc mare de avalanșă

De asemenea, local, se va semnala și ceața asociată în zonele înalte și cu depuneri de chiciură. În intervalul 27- 28 ianuarie 2019, vremea se va încălzi, cerul va fi temporar noros și pe arii restrânse,, iar spre sfârșitul intervalului, în Carpații Occidentali, se vor semnala precipitații mixte slabe. Totodată, vântul va sufla în general moderat, cu intensificări din sectorul sud-vestic, în special ziua în zona înaltă din Carpații Meridionali, acolo unde rafalele vor depăși 80-90 kilometri pe oră, spulberând zăpada.

Cod roșu, emis de ANM! Risc maxim de avalanșă. Zonele afectate
Experții meteo au informat că zonele vizate sunt Munții Bucegi, Făgărași, masivele Țarcu- Godeanu și masivul Parâng-Șureanu

 

Vineri seară, în România a intrat un ciclon. Astfel, ANM a prelungit codul galben de ploi, polei și ninsori, în zonele montane. Județele afectate sunt: Caraș Severin, Mehedinți, Gorj, Dolj, Vâlcea, Olt, Argeș, Teleorman, Dâmbovița, Giurgiu, Prahova, Ilfov, Buzău, Ialomița, Călărași, Brăila, Vrancea, Bacău, Vaslui, Galați, Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov și Covasna.

Cod roșu, emis de ANM! Risc maxim de avalanșă. Zonele afectate
Ziua cerul va deveni variabil, vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare de 60-70 kilometri pe oră

Masivul Bucegi- La peste 1800 m, zăpada care s-a depus în ultimele zile măsoară în medie 20-40 cm. În structura stratului predomină cristalele fine și sunt prezente numeroase plăci de vânt, cele mai recente formate pe versanții nordici. În interior se regăsește pe aclocuri cruste de gheață, însă riscul crescut îl reprezintă depozitele de zăpadă de pe văi și din zonele adăpostite.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×