ANM a emis cod roșu, cu risc maxim de avalanșă. Experții meteo au informat că zonele vizate sunt Munții Bucegi, Făgărași, masivele Țarcu- Godeanu și masivul Parâng-Șureanu. Gradul este de 4 pe o scară de la 1 la 5, ceea ce înseamnă cod roșu până luni seară. În restul masivelor, riscul de păstrează neînsemnat. Vremea, în intervalul 26.01.2019 ora 20- 27.01.2019 ora 20 va fi apropiată de normalul termic al perioadei.
În cursul nopții, cerul se menține noros, iar pe arii restrânse va mai ninge slab. Ziua cerul va deveni variabil, vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare de 60-70 kilometri pe oră din sectorul vestic și nord-vestic, viscolind sau chiar spulberând zăpada.
ANM a emis cod roșu. Risc mare de avalanșă
De asemenea, local, se va semnala și ceața asociată în zonele înalte și cu depuneri de chiciură. În intervalul 27- 28 ianuarie 2019, vremea se va încălzi, cerul va fi temporar noros și pe arii restrânse,, iar spre sfârșitul intervalului, în Carpații Occidentali, se vor semnala precipitații mixte slabe. Totodată, vântul va sufla în general moderat, cu intensificări din sectorul sud-vestic, în special ziua în zona înaltă din Carpații Meridionali, acolo unde rafalele vor depăși 80-90 kilometri pe oră, spulberând zăpada.
Vineri seară, în România a intrat un ciclon. Astfel, ANM a prelungit codul galben de ploi, polei și ninsori, în zonele montane. Județele afectate sunt: Caraș Severin, Mehedinți, Gorj, Dolj, Vâlcea, Olt, Argeș, Teleorman, Dâmbovița, Giurgiu, Prahova, Ilfov, Buzău, Ialomița, Călărași, Brăila, Vrancea, Bacău, Vaslui, Galați, Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov și Covasna.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- 301 rotiri gratuite la 20 Dazzling Hot, fără depunere pe Superbet
Masivul Bucegi- La peste 1800 m, zăpada care s-a depus în ultimele zile măsoară în medie 20-40 cm. În structura stratului predomină cristalele fine și sunt prezente numeroase plăci de vânt, cele mai recente formate pe versanții nordici. În interior se regăsește pe aclocuri cruste de gheață, însă riscul crescut îl reprezintă depozitele de zăpadă de pe văi și din zonele adăpostite.