CNA respinge prelungirea licenței pentru Realitatea TV. Consiliul a adoptat, în schimb, modificarea licenței Realitatea Plus. Anunțul lui Cozmin Gușă despre viitorul postului

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
29/10/2019, 13:46
CNA respinge prelungirea licenței pentru Realitatea TV. Consiliul a adoptat, în schimb, modificarea licenței Realitatea Plus. Anunțul lui Cozmin Gușă despre viitorul postului
Realitatea TV se închide. Sursa foto: paginademedia.ro

Realitatea TV, prima televiziune de știri din România, înființată în anul 2001, a rămas fără licență! CNA a respins prelungirea licenței, așa că televiziunea va fi închisă. Aceasta, însă, se va rebrandui și va reveni în grila de programe sub numele de Realitatea Plus.

Realitatea TV se închide

Consiliul Național al Audiovizualului nu a prelungit licența de emisie a Realitatea TV, așadar postul de televiziune se închide. Prima televiziune de știri din România își încetează astfel emisia, joi. Miercuri, 30 octombrie, este ultima zi de emisie a postului de știri Realitatea TV.

Membrii CNA Dorina Rusu, Cristina Pocora, Alex Kocsis și Răsvan Popescu au votat pentru prelungirea licenței Realitatea TV, în timp ce Monica Gubernat, Ramona Sorescu, Nicolaie Bălașa, Gabriel Tufeanu și Radu Herjeu au fost împotrivă, după cum precizează chiar site-ul Realitatea TV.

CNA a aprobat licența pentru Realitatea Plus

Orsolya Borsos nu a votat nici pentru și nici împotrivă, argumentând că din punctul său de vedere, nu era necesar un vot, ci trebuia doar ca forul să „ia la cunoștință” că postul nu a îndeplinit condițiile privind solicitarea de prelungire a licenței.

Alți membri au considerat că CNA nu ar trebui să se substituie unei instanțe (televiziunea este în insolvență și un nou termen este stabilit pentru ianuarie 2020).

La scurt timp după ce a votat neprelungirea licenței Realitatea TV, consiliul a aprobat, în unanimitate, modificarea licenței Realitatea Plus. Concret, Realitatea Plus va avea aceeași emisie ca cea pe care Realitatea TV a avut-o până acum, scrie realitatea.net.

Totodată, sursa citată mai spune că mâine, de la ora 17.00, Cozmin Gușă va fi prezent în studioul televiziunii unde va explica ce se va întâmpla de acum înainte cu postul. Cozmin Gușă va răspunde și întrebărilor jurnaliștilor legate de viitorul postului Realitatea TV.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×