Citatul zilei de 24 octombrie 2019. Charlie Chaplin ne învață să ne iubim

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
24/10/2019, 12:03
Citatul zilei de 24 octombrie 2019. Charlie Chaplin ne învață să ne iubim
Charlie Chaplin ne spune că putem fi autentici și maturi dacă renunțăm la frustări și viața perfectă. Sursa foto: biography.com

Citatul zilei de joi 24 octombrie 2019, vine de la marele actor al cinematografiei mute Charlie Chaplin. Compozitorul, regizorul și scriitorul de origine britanică ne spune că în momentul în care vom ajunge să ne iubim vom știi ce înseamnă autenticitatea și maturitatea. Actorul londonez a inspirat generații întregi și continuă să „deschidă ochii” și următoarelor generații.

Citatul zilei de joi, 24 octombrie 2019, vine de la Charlie Chaplin

„Cum am învățat să mă iubesc, am găsit că frustrarea și suferința emoțională sunt doar semnale de alarmă ca trăim împotriva propriului adevăr. Astăzi știu, aceasta înseamnă AUTENTICITATE. Cum am învățat să mă iubesc, am încetat să îmi mai doresc o altfel de viață și am început să văd că tot ceea ce mă înconjoară mă invită să cresc. Acum pot să o numesc MATURITATE”, spunea Charlie Chaplin despre filozofia sa de viață.

Actorul care a rămas în istorie prin rolurile mute pe care le-a jucat în timpul vieții ne învață că în momentul în care vom învăța să ne iubim vom știi ce înseamnă autenticitatea și maturitatea. Charlie Chaplin era de părere că suferința și frustările sunt doar piedici în calea fericirii noastre. În momentul în care vom renunța la viața perfectă și ne vom bucura de lucrurile mici din jurul nostru ne putem considera maturi.

Ce ne învață actorul de origine britanică
Charlie Chaplin a lăsat în urma sa nu doar filme mute, ci și numeroase citate inspiraționale. Sursa foto: inspiringalley.com

Charlie Chaplin a inspirat generații întregi prin rolurile și citate sale motivaționale

Charlie Chaplin este o legendă vie și va rămâne în amintirea cinematografiei mondiale. Actorul britanic a reușit să cucerească prin umorul și naturalețea sa, în ciuda faptului că rolurile sale erau mute. Cunoscut pentru personajul celebru căruia i-a dat viață ”Charlot”, regizorul nu a fost numai un om talentat pe scenă, ci când cortina cădea Charlie Chaplin rămânea natural și avea o capacitate formidabilă de a inspira oamenii din jurul său.

Actorul și-a dat seama care este scopul vieții sale și a transmis valorile sale generațiilor următoare prin intermediul citatelor motivaționale. Londonezul a lăsat în urma sa nu numai roluri memorabile, ci și vorbe de duh pline de umor și înțelepciune. Iată câteva dintre acestea: „O zi fără umor, e o zi pierdută”, „Gândim prea mult și simțim prea puțin”, „Timpul este cel mai bun actor, mereu găsește un final fericit” sau „La răscruce de viață nu există indicatoare”.

Charlie Chaplin, născut pe numele Charles Spencer Chaplin, într-o familie de artiști din Londra, a inspirat prin rolurile mute pe care le-a jucat. Actorul a venit pe lume pe 16 aprilie 1889 în Marea Britanie și a murit la vârsta 88 de ani la Vevey, Elveția. Chaplin a devenit faimos și a fost recompensat pentru rolurile sale cu diferite premii și distincții de onoare. Prin filmele în care pot fi văzut se numără „Marele dictator”, „Luminile orasului” sau „Timpuri noi”.

 

 

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×