Circulația feroviară între București și Craiova este blocată, după deraierea unui tren mărfar

în Stiri mondene
17/02/2020, 08:48
Circulația feroviară între București și Craiova este blocată, după deraierea unui tren mărfar
Tren de marfă deraiat pe magistrala 900. Sursa foto: clubferoviar.ro

Un tren de marfă a deraiat duminică seară pe magistrala 900, între Stoenești și Drăgănești-Olt, județul Olt, iar circulația feroviară în zonă este închisă. Trei trenuri de călători au fost anulate. Oamenii au fost preluați de ate trenuri, care vor circula însă pe rute ocolitoare.

Tren de marfă deraiat pe magistrala 900

Potrivit Infotrafic, trenul mărfar circula pe ruta Craiova – București Nord și ce era format din 37 de vagoane încărcate cu cereale. Duminică seară, nu mai puțin de 15 vagoane au deraiat.

Cinci vagoane s-au răsturnat și pe celălalt fir de mers, motiv pentru care traficul feroviar este întrerupt în ambele sensuri de mers.

Trei trenuri au fost anulate

„Evenimentul nu s-a soldat cu persoane rănite, însă pagubele materiale sunt însemnate la infrastructura feroviară”, arată Infotrafic.

Purtătorul de cuvânt CFR SA, Oana Brânzan, a spus pentru presă că traficul feroviar între stațiile Fărcașele și Dragănești Olt a fost închis în cursul nopții, din cauza deraierii unei garnituri a unui tren privat de marfă.

„Trenul de marfă aparține operatorului privat Constantin Grup și avea în compunere 37 de vagoane încărcate cu cereale.

Pentru asigurarea continuității circulației feroviare pe relația București – Craiova, reprezentanții Regionalei CF Craiova asigură transbordarea călătorilor cu mijloace auto între stațiile Drăgănești Olt – Caracal”, a spus Brânzan.

Trenurile IR 1591, IR 1594 și IR 1591, care tranzitau zona deraierii, au fost anulate luni dimineață, iar călătorii au fost preluați de trenurile IR 1822, IR 1696 și 72-1, redirecționate pe ruta ocolitoare prin Caracal – Piatra Olt – Golești – București Nord (și retur).

Încă nu se cunosc împrejurările în care trenul a sărit de pe șine, dar de acest lucru se va ocupa o comisie de specialitate, care va vedea exact care au fost cauzele deraierii.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×