Cine sunt Daniel Suciu și Răzvan Cuc, numele propuse de PSD pentru Ministerul Dezvoltării, respectiv Ministerul Transporturilor

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
20/02/2019, 09:47
Cine sunt Daniel Suciu și Răzvan Cuc, numele propuse de PSD pentru Ministerul Dezvoltării, respectiv Ministerul Transporturilor GALERIE FOTO
Cine sunt Daniel Suciu și Răzvan Cuc, propusi pentru ministerele Transporturilor si cel al Dezvoltarii

Partidul Social Democrat l-a nominalizat pe deputatul Daniel Suciu pentru funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale și pe deputatul Răzvan Cuc pentru funcţia de ministru al Transporturilor! Cele două propuneri vor ajunge pe masa președintelui Klaus Iohannis, care va avea ultimul cuvânt de spus.

Dar cine sunt cele două propuneri făcute de Comitetul Executiv Naţional al PSD pentru conducerea Transporturilor  și al Dezvoltării.

Daniel Suciu a fost jurnalist, iar Răzvan Cuc a mai fost ministru

Deputatul Daniel Suciu s-a născut în anul 1980. A absolvit Şcoala Generală nr. 1 din Bistriţa (1995); Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu”, secţia Bilingv Română-Franceză (1999); Facultatea de Drept din cadrul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, secţia Ştiinţe Politice (2003). În anul 2011, Daniel Suciu a obţinut un master în management politic din partea Şcolii de Studii Academice Post Universitare „Ovidiu Şincai” din Bucureşti.

A fost jurnalist timp de trei ani, apoi a fost Director la Cancelaria Prefectului, în cadrul Instituţiei Prefectului Bistriţa-Năsăud. A fost consilier parlamentar între septembrie 2007 şi iunie 2012. În 2009, a devenit purtător de cuvânt al PSD Bistriţa-Năsăud, iar în iunie 2010 a devenit vicepreşedinte al PSD Bistriţa-Năsăud şi preşedintele TSD Bistriţa-Năsăud, notează www.cdep.ro. În iunie 2008 a obţinut funcţia de consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Daniel Suciu a fost jurnalist timp de trei ani

În legislatura 2012-2016, a fost ales deputat PSD de Bistriţa-Năsăud. A fost secretar al Grupului Parlamentar al PSD. Din februarie 2014, a fost secretar al Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic. Până în februarie 2014, fusese membru în Comisia pentru muncă şi protecţie socială.

În 2016, a fost reales deputat de Bistriţa-Năsăud. Din februarie 2018, este lider al Grupului parlamentar al PSD. Până în martie 2017, a făcut parte din Comisia pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii.

Răzvan Cuc și-a dat demisia, odată cu întreg Executivul Grindeanu

Deputatul Răzvan Cuc s-a născut la 4 decembrie 1983. Este licenţiat în integrare economică europeană al Facultăţii de Studii Economice ale Integrării Europene, Universitatea Româno-Americană din Bucureşti (2006) şi licenţiat în drept (2012) al Facultăţii de Drept şi Administraţie Publică, Universitatea Hyperion din Bucureşti.

Răzvan Cuc a fost bursier în Marea Britanie al programului Leonardo Da Vinci (ianuarie-aprilie 2006). A urmat un curs privind stabilirea profilelor de piaţă organizat de ITC Geneva (iunie-iulie 2008). A absolvit, în 2008, programul de Master în Integrare Economică Europeană al Universităţii Româno-Americane.

A fost expert în cadrul Ministerului Economiei şi Comerţului (august 2006 – mai 2007); expert în cadrul Ministerului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Comerţ şi Mediul de Afaceri (mai 2007 – martie 2010); administrator al S.C. Pan D’Or Aliment SRL, Giurgiu (mai 2010 – iunie 2012). A fost director general adjunct al S.C. Adminstraţia Zonei Libere S.A., Giurgiu (ianuarie – iunie 2013) şi apoi director general al aceleiaşi societăţi (iunie 2013-octombrie 2016).

A fost consilier judeţean, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, responsabil de sectorul aviaţiei şi sectorul rutier, consilier la cabinetul preşedintelui Consiliului Judeţean Giurgiu şi administrator public al judeţului Giurgiu, în cadrul Consiliului Judeţean Giurgiu..

A deţinut funcţia de prim-vicepreşedinte al Partidului Poporului – Dan Diaconescu (PP-DD) (2012) şi a candidat din partea PP-DD la alegerile parlamentare din 2012 pentru Camera Deputaţilor. În cadrul alegerilor parlamentare din 11 decembrie 2016, a fost ales deputat din partea Partidului Social Democrat. Este membru al Comisiei pentru transporturi şi infrastructură a Camerei Deputaţilor. Din decembrie 2018, este preşedinte al Delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.

La 3 ianuarie 2017, a fost propus ministru al Transporturilor, fiind învestit în funcţie la 4 ianuarie 2017. La 14 iunie 2017, şi-a înaintat demisia din funcţie, alături de majoritatea membrilor Cabinetului Grindeanu. La 21 iunie 2017, Guvernul Grindeanu a fost demis prin Moţiune de cenzură.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×