Cine este românul care a ajuns în semifinalele emisiunii Spaniolii au Talent. VIDEO cu momentul său cu 4 de DA!

Alexa Serdan   
în Stiri mondene
18/10/2019, 15:35
Cine este românul care a ajuns în semifinalele emisiunii Spaniolii au Talent. VIDEO cu momentul său cu 4 de DA!
Maxi Nica esta românul care a impresionat jurații de la Spaniolii au talent. Sursa foto: m.ebihoreanul.ro

Românii sunt oameni talentați oriunde s-ar afla în această lume. Un român în vârstă de 32 de ani din Oradea a demonstrat că are talent și a ajuns în semifinalele show-ul „Spaniolii au talent”. Tânărul, pe numele lui real, Maxi Nica este cunoscut sub pseudonimul El Rumañol și a impresionat publicul și antrenorii de la emisiunea spaniolă după ce a cântat o piesă rapp despre unitatea țării în care locuiește.

Un român a primit 4 de DA la emisiunea „Spaniolii au talent”

Maxi Nica, cunoscut sub numele de scenă El Rumañol, a impresionat publicul, dar și pe cei patru jurați de la emisiunea muzicală „Spaniolii au talent”. Românul originar din Oradea a interpretat pe scena show-ului muzical o piesă rapp despre unitatea Spaniei și faptul că Barcelona este dezbinată de proteste violente. Mesajul său a ajuns la inimile antrenorilor spanioli care l-au răsplătit cu 4 de „Da”. „Băiatul ăsta poate schimba lumea“, a declarat cel mai critic membru al juriului. El Rumañol este o expresie a identității lui amestecate: română și spaniolă. Tânărul a ajuns așadar, în semifinalele show-ului.

Tânărul de 32 de ani a povestit într-un intreviu amblu acorda site-ului teleleu.ro cum a ajuns în Spania. Maxi Nica a mărturisit că tatăl său a făcut bagajele pentru a pleca într-o vacanță din care avea să nu se mai întoarcă niciodată. Părinții lui Maxi erau separați, iar tatăl lui a decis să o ia de la capăt în Spania. Maxi avea doar 8 ani când tatăl lui a spus familiei că pleacă în vacanță cu cei doi băieți, dar când au ajuns în localitatea Castellón de la Plana nu au mai vrut să continue turul Europei.

Maxi Nica între România și Spania, între mamă și tată

Tânărul de 32 de ani a revenit în țară după aproape 12 ani. Avea 19 ani când s-a întors la Oradea pentru a-și face buletinul. După ce l-a pierdut Maxi Nica a refuzat să mai revină în țara natală. Românul spune că urăște birocrația chiar dacă a fost aproape 12 ani imigrant ilegal. Tatăl său s-a mutat în Australia cu partenera sa de viață, mama trăiește în America, iar cu fratele mai mare are o relație mai rece, așa că el se împarte în mai multe locuri.

Așa sună câteva dintre versurile lui. Citește mai jos un fragment din melodia „Copiii Diasporei”:

„M-am săturat să am grijă de altă țară,
M-am săturat să am grijă de mașina germană,
M-am săturat să-mi curăț pantofii Nike americani,
Să lucrez pământul unui străin pentru bani,
Să lucrez mai mult, să câștig mai puțin,
Să n-am aceleași drepturi pentru că sunt străin,
Să plec de unde m-am născut, să-ncep de la-nceput.
Eu n-am fugit din țară, au fugit părinții mei
Și-ntr-o zi o să ne-ntoarcem toți copiii diasporei.“

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×