Cine este Raluca Turcan, posibilul vicepremier în Guvernul lui Ludovic Orban. Are în conturi aproape 200 de mii de lei

Catalin Nae    Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
16/10/2019, 17:05
Cine este Raluca Turcan, posibilul vicepremier în Guvernul lui Ludovic Orban. Are în conturi aproape 200 de mii de lei GALERIE FOTO
Cine este Raluca Turcan posibilul vicepremier în Guvernul lui Ludovic Orban. Sursa foto: g4media.ro

Cine este Raluca Turcan, posibilul vicepremier în Guvernul lui Ludovic Orban! Ludovic Orban este premierul desemnat de președintele Klaus Iohannis să formeze noul Guvern. Încă nu se știe cine va face parte din noul Guvern liberal, însă se pare că Raluca Turcan va primi funcția de vicepremier.

Cine este Raluca Turcan, posibilul vicepremier în Guvernul lui Ludovic Orban

Cu alură de fotomodel, cu un bronz perfect, indiferent cât ar fi iarna de grea, Raluca Turcan este un politician care a avut o pantă ascendentă în cariera sa din politică. A câștigat alegerile în Sibiu cu scor mai mare decât partidul, la toate alegerile parlamentare. Raluca Turcan s-a născut pe data de 2 aprilie 1976, la Botoșani și este deputat de Sibiu în Parlamentul României. A fost președintele interimar al PNL din 21 decembrie 2016, în urma demisiei Alinei Gorghiu, până pe 17 iunie 2017.

Este membru fondator al Partidului Liberal Democrat (PLD). După unirea Partidului Democrat cu Partidul Liberal Democrat, prin absorbția celui din urmă, Raluca Turcan ocupă în noul partid format (PD-L) funcția de vicepreședinte.

Cine este Raluca Turcan posibilul vicepremier în Guvernul lui Ludovic Orban
Cine este Raluca Turcan posibilul vicepremier în Guvernul lui Ludovic Orban. Sursa foto: flux24.ro

Raluca Turcan are în conturi 200 de mii de lei, dar și peste 73 de mii de euro

Economist și specialist în comunicare și relații publice, a contribuit la creșterea PNL-ului, făcând parte din echipa lui Theodor Stolojan, în perioada în care acesta a ocupat funcția de președinte al Partidului Național Liberal. Raluca Turcan a candidat din partea PD-L la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2008 pentru un post de deputat în orașul Sibiu (colegiul 2) și a câștigat cu aproximativ 47% (ca. 11.900 de voturi) un nou mandat.

Raluca Turcan s-a născut în 1976 în Botoșani. A învățat la liceul „A. T. Laurian” din Botoșani. Între anii 1996 – 1999 a urmat Institutul Pușkin la Moscova, Rusia, diplomă în rusă comercială. A absolvit în 1999 Academia de Studii Economice, Facultatea de Relații Economice Internaționale, de unde a obținut o diplomă în economie.

În același an, 1999, a absolvit SNSPA București – masterand în Comunicare și Relații Publice. A urmat, între 4 aprilie 2011 și 22 aprilie 2011, cursul postuniversitar de perfecționare în domeniul securității și apărării naționale: Securitate și Bună Guvernare, din cadrul Universității Naționale de Apărare „Carol I”, Colegiul Național de Apărare.

Ce averi a declarat Raluca Turcan

Raluca Turcanu este proprietara a două terenuri, potrivit declarației sale de avere. Are un teren de 3.000 de metri pătrați la Limanu, în județul Constanța și mai deține jumătate dintr-un teren aflat în localitatea Gruiu, județul Ilfov. Cealaltă jumătate este deținută de B. Chirițoiu.

În Sibiu are o locuință de 102 metri pătrați, împreună cu soțul ei, Valeriu Turcan. Posibilul vicepremier are trecut în declarația de avere și un autoturism Toyota, fabricat în anul 2008, dar și bijuterii de 12 mii de euro. În plus, Raluca Turcan a scris în declarația sa de avere că a vândut în anul 2018 un autoturism VW Passat pentru care a încasat 2.000 de euro. Liberala mai are în conturi și aproape 200 de mii de lei, dar și peste 73 de mii de euro, dar are și un card de credit luat de la o bancă în 2014 cu o valoare de 11.341 lei.

Raluca Turcan a câștigat de la Parlamentul României în anul 2018 nu mai puțin de 133 de mii de lei, dar soțul ei s-a descurcat mai bine. A încasat din dividende peste 630 de mii de lei, plus un salariu de 45.000 de lei și încă unul de 60 de mii de lei.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×