Cine este noul președinte al Autorității Electorale Permanente. Florin Mituleţu-Buică a fost numit de Parlament

Raluca Ogaru    Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
27/02/2019, 18:26
Cine este noul președinte al Autorității Electorale Permanente. Florin Mituleţu-Buică a fost numit de Parlament GALERIE FOTO
Florin Mituleţu-Buică este noul președinte al Autorității Electorale Permanente

Florin Mituleţu-Buică a fost numit de Parlament în funcția de președinte al Autorității Electorale Permanente (AEP). Decizia a venit după ce fostul şef al instituţiei, Daniel Barbu, și-a dat demisia pentru a candida la alegerile europarlamentare, din partea ALDE.

Florin Mituleţu-Buică este noul președinte al Autorității Electorale Permanente

Noul președinte al Autorității Electorale Permanente, Florin Mitulețu-Buică, a fost propus de PSD, iar contracandidatul său a fost Marian Muhuleț, susținut de PNL, USR şi PMP. Florin Mituleţu-Buică a ocupat, până în prezent, funcţia de secretar general al AEP.

„Este o onoare pentru mine să preiau mandatul de preşedinte al AEP. Obiectivele sunt alegeri libere şi corecte, transparenţă şi integritatea tuturor angajaţilor AEP, cât şi a tuturor persoanelor implicate în procesele electorale din acest an, din anul următor, dar şi pe viitor. Aşa cum ştiţi, am o experienţă în AEP şi sunt convins că voi duce la bun sfârşit şi ceea ce şi-au propus preşedinţi înaintea mea, cât şi obiective pentru viitor: unificarea legislaţiei electorale şi transparenţa cât mai mare a proceselor electoral”, a declarat Florin Mitulețu-Buică.

Mandatul președintelui Autorității Electorale Permanente durează opt ani
Mandatul președintelui Autorității Electorale Permanente durează opt ani

Noul președinte al Autorității Electorale Permanente a fost numit de Parlament

Mandatul președintelui Autorității Electorale Permanente este de opt ani și poate fi înnoit o singură dată. Florin Mituleţu-Buică a precizat că, în calitate de secretar general al AEP, nu a avut informaţii referitoare la controalele efectuate la partidele politice în ceea ce priveşte cheltuirea subvenţiei.

„Lăsaţi-mă să preiau mandatul de preşedinte, să chem compartimentul care se află în subordinea preşedintelui autorităţii, respectiv Departamentul de control, şi să stabilim care sunt lucrurile care s-au făcut şi lucrurile care urmează să se facă, bineînţeles conform procedurilor interne şi regulamentului. Luni voi ieşi cu un comunicat de presă cu siguranţă despre fiecare lucru care a fost în ultima perioadă în spaţiul public”, a spus Mitulețu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×