Cine este Ecaterina Andronescu. Klaus Iohannis a semnat decretul de numire în funcție a noului ministru al Educației

Mirela Apostol   
în Stiri de ultima ora
16/11/2018, 20:26
Cine este Ecaterina Andronescu. Klaus Iohannis a semnat decretul de numire în funcție a noului ministru al Educației GALERIE FOTO
Ecaterina Andronescu este pentru a patra oară ministru al Educaţiei

Klaus Iohannis a semnat decretul prin care Ecaterina Andronescu a fost numită în funcţia de ministru al Educaţiei, după cum a informat Administraţia Prezidenţială. Premierul Viorica Dăncilă a făcut propunerea care a fost acceptată şi semnată acum de preşedintele României. Cine este Ecaterina Andronescu veţi descoperi din rândurile de mai jos.

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 16 noiembrie a.c., decretul pentru numirea doamnei Ecaterina Andronescu în funcţia de ministru al educaţiei naţionale”, a informat Administraţia Prezidenţială.

Ecaterina Andronescu a fost numită pentru a patra oară în fruntea ministerului Educației
Ecaterina Andronescu a fost numită pentru a patra oară în fruntea ministerului Educației

Băsescu, atac dur după numirea Ecaterinei Andronescu

Viorica Dăncilă a explicat de ce a luat decizia aceasta, împreună cu Liviu Dragnea: „Am desemnat o persoană cu experineţă, care poate conduce cu succes la o preşedinţie de succes pentru România.Vă asigur că România este pregătită, că suntem în grafic. Aceste declaraţii nu pot face decât rău României. Cer tuturor forţelor politice, inclusiv domnului Iohannis, să se abţină de la astfel de declaraţii, pentru că România are nevoie de consens, de unitate. De câte ori mă va ataca domnul Iohannis, eu îi voi răspunde cu ce face acest Guvern”.

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a descris în termeni extrem de duri această mutare: „Ecaterina Andronescu, blestemul sistemului de educaţie românesc revine în guvern. Doi oameni au distrus sistemul de învăţământ în România, ministrul ţărănist Andrei Marga şi socialista Ecaterina Andronescu, prezervând locurile de muncă a mii de suplinitori şi dascăli incompetenţi şi alungând inginerii din sistemul de învăţămând profesional. Azi vedem efectele. Nu mai avem forţă de muncă satisfăcător calificată”.

Cine este Ecaterina Andronescu

Ecaterina Andronescu s-a născut pe 7 aprilie 1948, la Malovăţ, Mehedinţi, şi este membră a PSD din 1996. A mai fost ministru al Educaţiei de trei ori: în perioada decembrie 2000 – iunie 2003, în timpul guvernului Adrian Năstase, în perioada decembrie 2008 – octombrie 2009, în Guvernul lui Emil Boc şi în perioada iulie 2012 – decembrie 2012. În septembrie 2014, Ecaterina Andronescu, pe atunci ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, a fost urmărită penal de DNA pentru trafic de influenţă, abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani. A fost propusă premier înainte de venirea Vioricăi Dăncilă, însă a refuzat.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×