Cine este criminalul care l-a îngrozit pe Nicolae Ceaușescu. Cazul lui Grigore Uruc, supranumit ”Asasinul de Anul Nou”

Catalin Nae    Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
09/08/2019, 17:12
Cine este criminalul care l-a îngrozit pe Nicolae Ceaușescu. Cazul lui Grigore Uruc, supranumit ”Asasinul de Anul Nou”
Grigore Uruc omora copii ai străzi, din plăcere, doar în noaptea de Revelion. Sursa foto. buzau.net

Cazul criminalului din Caracal Gheorghe Dincă a fost asemănat de criminaliști cu un criminal în serie Ion Râmaru. Dar în țara noastră au fost de-a lungul timpul și alți criminali în serie. Grigore Uruc era un țăran care trecea neobservat până când în anii comunismului a făcut mai multe crime care l-au clasat în topul celor mai periculoși criminali.

Grigore Uruc, criminalul în serie din Buzău cunoscut și ca ”Asasinul de Anul Nou”

Grigore Uruc era un țăran analfabet din comuna Țintești, județul Buzău care a îngrozit oamenii în perioada comunistă după ce a ucis cu sânge rece timp de patru ani consecutivi copii ai străzii. Crimele erau comise doar o dată pe an în noaptea de Revelion Grigore Uruc rămânând în istorie drept „Ucigaşul de Anul Nou”. Nicolae Ceaușescu a făcut presiuni pentru găsirea criminalului încă de când a fost găsită prima victimă, dar anchetatorii aveau să-l găsească abia 3 ani mai târziu.

Prima crimă pe care a comis-o Grigore Uruc a fost în anul 1984 când în noaptea de Revelion a ucis cu sânge rece o copilă de 14 ani. Trupul neînsuflețit al fetei a fost descoperit pe 2 ianuarie 1985 într-o centrală termică din Buzău. Victima era un copil al străzii pe nume Cerasela Dimineț și a fost ucisă de criminal prin înjunghiere. Grigore Uruc a străpuns cadavrul fetei cu multiple lovituri de cuțit, iar anchetatorii și-au dat seama că au de-a face cu un psihopat. Un an mai târziu un băiat de numai 13 ani, tot un copil al străzii, a fost găsit înjunghiat la fel ca Cerasela, dar anchetatorii nu au reușit să-l găsească. Primele două crime au fost închise cu ”Autor Necunoscut”.

În noaptea de Revelion din 1987 toată poliția din Buzău a fost în alertă, dar vestea unui noi victime s-a auzit la câteva ore după trecerea în noul an 1987. Cadavrul lui Cosmin Gruiu, un copil al străzii de 14 ani a fost găsit. Băiatul a fost înjunghiat cu nu mai puțin de 24 de lovituri de cuțit. Nici de data aceasta criminalul nu a fost găsit.

Grigore Uruc a fost prins după a patra victimă
Grigore Uruc era un țăran analfabet din Buzăt care a ucis patru copii ai străzii în noaptea de Anul Nou. Sursa foto; adevarul.ro

”Asasinul de Anul Nou” a fost prins după a patra victimă

Grigore Uruc a făcut și cea de-a patra victimă în noaptea de Revelion din anul 1988. O fetiță de 13 ani a fost victima criminalului în serie fiind înjunghiată de mai multe ori. Criminalul a fost prins de polițiști la scurt timp după ce s-a găsit cadavrul copilei.

Criminaliștii au ajuns la concluzia că ”Asasinul de Anul Nou” omora doar din plăcere, o singură dată pe an, în noaptea de Revelion. Grigore Uruc a recunsocut că i-a ucis pe cei patru copii ai străzii și a fost judecat și condamnat la moarte prin executare. Pe 11 iunie 1988 Grigore Uruc a fost executat fiind penultima condamnare la moarte din timpul regimului comunist.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×