Cine este câștigătorul Eurovision 2019! Va reprezenta România la marele concurs! Câte puncte a obținut!

Alexandra Chivu   
în Stiri mondene
17/02/2019, 23:10
Cine este câștigătorul Eurovision 2019! Va reprezenta România la marele concurs! Câte puncte a obținut! GALERIE FOTO
Cine este câștigătorul Eurovision 2019

Etapa finală Eurovision România 2019 a avut loc duminică, 17 februarie. După ce pe tot parcursul lunii s-au selecționat, din aproape în aproape, artiști de seamă, printre ei s-a aflat și marele câștigător. Așadar, după o lungă așteptare, mult efort din partea tuturor, cel care va reprezenta România la ESC 2019, care se va desfășura la Tel Aviv, este Ester Peony

În alegerea celui care va avea povara de a fi în Israel în numele țării noastre au avut un rol activ atât jurații concursului, cât și telespectatorii, care și-au putut alege un concurent de suflet prin vot.

Ester Peony este câștigătoarea Eurovision România 2019!

Votul s-a făcut prin SMS, publicul trimițând un mesaj text cu numărul de concurs al piesei favorite, prin apel vocal nu numărul de concurs al piesei sau, după caz, prin aplicație mobilă. Clasamentul televotului s-a stabilit astfel: piesa cu cel mai mare număr de voturi primește 12 puncte, celelalte piese, descrescător, pot primi de la 10 la 0 puncte.

Cine este câștigătorul Eurovision 2019! Va reprezenta România la marele concurs! Câte puncte a obținut!
Reprezentantul României a fost ales în această seară

Dacă ar fi fost vorba despre o situație de egalitate a punctajelor obținute în urma televotului, departajarea s-ar fi făcut prin nota finală din partea juriului național. Așadar, în urma dorinței publicului Ester Peony ne va duce cu mândrie țara în Tel Aviv.

Norocoșii care au ajuns în ultima etapă a longevivului concurs sunt: Olivier Kaye, Letiţia Moisescu & Sensibil Balkan, Laura Bretan, Ester Peony, Linda Teodosiu, Aldo Blada, Bella Santiago, Vaida, Trooper, Dya & Lucian Colareza, Claudiu Mirea.

Laura Bretan a fost prefera publicului până în ultimul moment

Până în ultimul moment, preferata publicului a fost Laura Bretan. Imediat după prima semifinală desfășurată la Arad, românca a ajuns la inimile tuturor. De altfel, artista a făcut doi bloggeri specializați pe concursul Eurovision pe platforma Youtube să se simtă mândri că aceasta s-a întors din America pentru a-și reprezenta țara de origine. Cei doi s-au delcarat cuceriți iremediabil de melodia și vocea cu care tânăra a venit în competiție.

Cine este câștigătorul Eurovision 2019! Va reprezenta România la marele concurs! Câte puncte a obținut!
Laura Bretan, mezina competiției, a fost favorita publicului până în ultimul moment

„Wow! Vocea ei e delicată, dar şi puternică. E un înger în misiune (Laura Bretan n.r). Există o fragilitate aici. Ar putea fi totuşi din orice ţară. Pronunţia ei în engleză e perfectă. Cred că e uimitoare. E grozavă.(…)”Piesa e foarte bine produsă. E simplă, dar transmite o complexitatee de emoţii. (..) Are un impact foarte mare. Te emoţionează pur şi simplu. Ar putea fi câştigătoarea Selecţiei Naţionale. Are toate calităţile unui câştigător“, a fost reacția celor doi.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×