Cine este Brenton Tarrant, unul dintre teroriștii care au omorât 49 de oameni în atentatul din Noua Zeelandă

Dan Stancu   
în Stiri de ultima ora
15/03/2019, 13:58
Cine este Brenton Tarrant, unul dintre teroriștii care au omorât 49 de oameni în atentatul din Noua Zeelandă GALERIE FOTO

Brenton Tarrant, unul dintre teroriștii care au omorât 49 de oameni în atentatul din Noua Zeelandă, a transmis live pe Facebook atacul și, într-un manifest de 73 de pagini a explicat de ce a ales drept țintă moscheile din Christchurch. Tânărul de 28 de ani a dezvăluit că a fost inspirat de un alt terorist celebru, Anders Behring Breivik, care a ucis 77 de oameni în 2011.

Cine este Brenton Tarrant, unul dintre teroriștii din Noua Zeelandă. Se descrie ca un om obișnuit

În manifestul „Marea Înlocuire”, Brenton Tarrant se descrie ca un „alb obișnuit, dintr-o familie obișnuită”. El mai spune că s-a născut într-o familie australiană cu venituri reduse și că nu prea a fost interesat de școală. „Nu am mers la universitatea pentru că nu m-a interesat nimic din oferta de studii a universității”, mai spune el.

În document, el spune că inițial voia să atace o moschee din Dunedin, dar apoi a schimbat ținta și a lovit cele două moschei din Christchurch pentru că aici veneau mai mulți credincioși. Atacul de azi a avut rolul de a atrage atenția asupra „adevăratului asalt asupra civilizației noastre”, mai spune Tarrant. „Am venit în Noua Zeelandă să trăiesc aici temporar, cât să planific atacul și să mă antrenez”, a mai spus el.

49 de persoane și-au pierdut viața în urma atacurilor armate

Pe cine mai voia să omoare tânărul australian

În manifestul său, Brenton Tarrant mai cere uciderea unor importanți lideri mondiali, precum cancelarul german, Angela Merkel, președintele Turciei, Recep Erdogan, dar și primarul Londrei, Sadiq Khan.

„Doresc să arăt invadatorilor că teritoriul nostru nu va fi niciodată al lor, ţările noastre sunt ale noastre, iar cât timp va exista un bărbat alb, ei nu ne vor cuceri niciodată şi nu ne vor înlocui popoarele”, a mai spus Brenton Tarrant, în manifest.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×