Atentat sinucigaş la o moschee: cel puţin 18 morţi şi 27 de răniţi

George Heisu   
în Hotnews
06/10/2017, 08:12
Atentat sinucigaş la o moschee: cel puţin 18 morţi şi 27 de răniţi

Un atentat sinucigaş a avut loc, joi după-amiază, lângă o moschee şiită din Pakistan, din regiunea Balochistan, transmite presa internaţională. Balochistan este cea mai mare dintre cele patru provincii ale Pakistanului, dar are cele mai mari probleme din punctul de vedere al calităţii vieţii, locuitorii plângându-se de împărţirea inegală la nivel naţional a resurselor minerale şi de gaz natural.

Bilanţul atentatului cu bombă se ridică la 18 morţi şi 27 de răniţi, transmite BBC News. Primele informaţii venite de la faţa locului vorbeau de 13 morţi şi 20 de răniţi. Atentatul a avut loc în regiunea de sud-vest a Pakistanului, Balochistan. Dintre cei 18 morţi, trei sunt copii sub 12 ani, iar doi sunt poliţişti. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA 5 pentru a vedea programul şi rezultatele din celelalte jocuri din preliminariile CM 2018! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Atentat împiedicat de un poliţist

Sute de credincioşi s-au strâns pentru o ceremonie religioasă de trei zile când explozia a avut loc. Moscheea se află în localitatea Jhal Magsi, aproape de capitala regiunii, Quetta. Violenţele sunniţilor împotriva şiiţilor (care reprezintă peste 20 la sută din populaţia de 200 de milioane e Pakistanului) au cauzat mii de decese numai în ultima decadă.

Un oficial regional a spus că atacatorul s-a detonat în momentul în care a fost oprit de un poliţist la porţile aşezământului religios. Poliţistul, care se află printre victimele deflagraţiei, l-a împiedicat pe terorist să pătrundă în interiorul moscheii şi a redus astfel amploarea atentatului.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×