Cine este bărbatul care a murit miercuri dimineaţa de coronavirus! Mărturia cutremurătoare a soţiei, asistentă la spitalul din Suceava

Marian Popovici   
în Stiri de ultima ora
25/03/2020, 18:06
Cine este bărbatul care a murit miercuri dimineaţa de coronavirus! Mărturia cutremurătoare a soţiei, asistentă la spitalul din Suceava
Cine este bărbatul care a murit miercuri dimineaţa de coronavirus! Mărturia cutremurătoare a soţiei, asistenta de la spitalul din Suceava

În România există în acest moment 906 cazuri confirmate de coronavirus şi din păcate 14 cazuri au fost fatale. Suceava este focarul de coronavirus din România în acest moment, cu 92 de cadre medicale de la Spitalul Judeţean Suceava depistate pozitiv cu COVID-19. 

Cine este bărbatul care a murit miercuri dimineaţa de coronavirus! Mărturia cutremurătoare a soţiei

Una dintre asistentele de la spitalul din Suceava a făcut dezvăluiri cutremurătoare spunând că soţul ei a murit acasă după ce ea a contractat virusul: „Sunt asistentă la Spitalul din Suceava. Soțul meu acum a murit. Vreau să plec, să dau certificatul de naștere.

Să rezolve lucrurile la tribunal. Soțul meu nu era așa grav, eu eram mai grav. Eu sunt bine, el era cu viroză pulmonară, puțin răcit. A murit de dimineață, la 51 de ani. Eu și copilul meu suntem bine”, a mărturisit asistenta pentru Antena 3.

„În ceea ce priveşte dotarea cu materiale de protecţie, într-adevăr acolo au fost probleme”

Din primele informaţii, soţul femeii s-a stins din viaţă după ce asistenta a venit acasă fiind infectată cu coronavirus.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, a explicat că lipsa dotării insuficiente cu materiale de protecție sanitară, însă a ţinut să precizeze că la nivelul Ministerului Sănătății s-au făcut recomandări în privința distribuirii lor către personalul din secțiile de boli infecțioase sau ATI.

„În ceea ce priveşte dotarea cu materiale de protecţie, într-adevăr acolo au fost probleme, au fost cantităţi insuficiente de materiale de protecţie, dar au existat şi există instrucţiuni de utilizare a lor spre punctele de pericol în toate spitalele.

Dacă sunt mai puţine la un moment dat într-un loc, ele trebuie distribuite către personalul care lucrează în boli infecţioase, în terapie intensivă, care lucrează cu pacienţi suspecţi.

Acest lucru ar fi fost posibil chiar şi la un nivel de aprovizionare poate mai mic. Am fost asiguraţi de suplimentarea tuturor materialelor de protecţie care se importă zilele astea”, a declarat Horaţiu Moldovan la Antena 3.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×