Cine este Aura Socol, posibila înlocuitoare a lui Mugur Isărescu la BNR. Ce legătură are cu PSD

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
13/03/2019, 15:07
Cine este Aura Socol, posibila înlocuitoare a lui Mugur Isărescu la BNR. Ce legătură are cu PSD GALERIE FOTO
Cine este Aura Socol, posibila înlocuitoare a lui Mugur Isărescu la BNR

Mugur Isărescu este unul dintre numele luate în calcul de Dragnea și ceilalți lideri PSD pentru o eventuală propunere de înlocuire. Guvernatorului BNR îi va expira mandatul, la fel ca al tuturor membrilor Consiliului de Administrare al Băncii Naționale.

Aura Socol, posibila înlocuitoare a lui Mugur Isărescu la BNR, este soția lui Cristian Socol, unul dintre autorii programului de guvernare al PSD

Astfel, cineva trebuie să-i vină în loc, iar cea despre care se vorbește acum este Aura Socol, soția strategului economic al PSD, considerat și unul dintre ideologii partidului în privința politicilor economice. Surse politice au declarat pentru G4Media.ro: ”Nu a fost luată o decizie finală în PSD, dar numele Aurei Socol este în acest moment cel mai vehiculat.” Cât despre economistă, aceasta a spus doar: ”Nu comentez”.

Aura Socol predă la Academia de Studii Economice București din 2003, în cadrul Catedrei de Economie și Politici economice, unde este profesor universitar doctor. Din noiembrie 2018, este și membru în Consiliul ASF, iar din luna aprilie a anului 2018 este atât expert independent desemnat de premierul Viorica Dăncilă, cât și membru în Comisia Națională pentru trecerea la moneda euro. De asemenea, este membru în echipa de elaborare a Programului de Convergență al României, în cadrul Direcției de Analiză Macroeconomică și Politici Financiare, Ministerul Finanțelor Publice.

Cine este Aura Socol, posibila înlocuitoare a lui Mugur Isărescu la BNR. Ce legătură are cu PSD
Aura Socol, soția strategului economic al PSD, considerat și unul dintre ideologii partidului în privința politicilor economice

Parlamenul numește cei 9 membri al Consiliului de Administrare al BNR

Cât despre funcția lui Isărescu, aici sunt multe de spus. În urma adoptării de către Guvern a OUG 114, au fost tensiuni majore între liderii PSD și guvernatorul Băncii Naționale. În plus, Darius Vîlcov, consilierul lui Dăncilă și mâna dreaptă a lui Dragnea, a declarat, în repetate rânduri, că Mugur Isărescu trebuie înlocuit la șefia BNR.

Parlamentul este cel care numește cei 9 membri ai Consiliului de Administrație al Băncii Naționale a României, la propunerea comisiilor permanente de specialitate ale celor două Camere.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×