Anunț ULTIMĂ ORĂ: PSD vrea să-l dea jos pe Mugur Isărescu de la BNR. O femeie este favorită să-i ia locul

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
12/03/2019, 19:49
Anunț ULTIMĂ ORĂ: PSD vrea să-l dea jos pe Mugur Isărescu de la BNR. O femeie este favorită să-i ia locul GALERIE FOTO
PSD vrea să-l dea jos pe Mugur Isărescu de la BNR

Mugur Isărescu este unul dintre numele luate în calcul de către Liviu Dragnea și ceilalți lideri PSD pentru o eventuală propunere de înlocuire, potrivit capital.ro. Cea care ar putea veni în locul guvernatorului Bâncii Naționale a României este economista Aura Socol, profesor la ASE București și membru în Consiliul de Supraveghere Financiară(ASF).

PSD vrea să-l dea jos pe Mugur Isărescu de la BNR

Întrebată dacă s-a discutat acest aspect cu ea, a răspuns: ”Nu comentez”. „Nu a fost luată o decizie finală în PSD, dar numele Aurei Socol este în acest moment cel mai vehiculat”, conform G4Media.ro.

Aura Socol predă la Academia de Studii Economice București din anul 2003 în cadrul Catedrei de Economie și Politici economice, acolo unde este profesor universitar doctor. Din luna noiembrie a anului 2018, este membru în Consiliul ASF, iar din aprilie 2018 este expert independent desemnat de premierul Viorica Dăncilă, dar și membru în Comisia Națională pentru trecerea la moneda euro.

Anunț ULTIMĂ ORĂ: PSD vrea să-l dea jos pe Mugur Isărescu de la BNR. O femeie este favorită să-i ia locul
O femeie este favorită să-i ia locul

Darius Vîlcov, consilierul lui Dăncilă și mâna dreaptă a lui Dragnea a declarat că Isărescu trebuie înlocuit de la șefia BNR

Totodată, este membru în echipa de elaborare a Programului de Convergență al României, în cadrul Direcției de Analiză Macroeconomică și Politici Financiare, Ministerul Finanțelor Publice. Cât despre pericolul care îl paște pe Isărescu, de menționat este că acestuia îi va expira mandatul, la fel ca al tuturor membrilor Consiliului de Administrare al BNR.

În urma adoptării de către Guvern a OUG 114, au fost tensiuni majore între liderii PSD și Mugur Isărescu. Mai mult, consilierul premierului Viorica Dăncilă, Darius Vîlcov, și, totodată, mâna dreaptă a lui Dragnea, a declarat în repetate rânduri că Isărescu trebuie înlocuit la șefia BNR.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×