Cine este Alexandru Orosz, militarul care a murit la Alba Iulia! Avea doar 33 de ani

Mirela Apostol    Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
23/11/2018, 20:55
Cine este Alexandru Orosz, militarul care a murit la Alba Iulia! Avea doar 33 de ani GALERIE FOTO
Alexandru Orosz este militarul care şi-a pierdut viaţa la Alba Iulia, în timpul repetiţiilor pentru 1 decembrie

Un militar a murit astăzi, la Alba Iulia, în timpul repetiţiilor pentru parada organizată de 1 decembrie, Ziua Naţională a României. Se numea Alexandru Orosz, avea doar de 33 ani ani şi era tatăl unei fetiţe de cinci ani.

„Militarul a fost electrocutat de la rețeaua de înaltă tensiune a căii ferate în timp ce efectua manevre pe tehnica aflată pe platforma feroviarăColegii au apelat serviciul de urgență 112, iar la fața locului s-a prezentat un echipaj al SMURD, care a constatat decesul”, a fost anunţul făcut de MApN.

Cine este militarul care a murit la Alba Iulia

Într-un alt mesaj postat de către reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale, aceştia şi-au omagiat colegul decedat astăzi şi au oferit detalii despre cele întâmplate: „Rămas bun, camarade! Nu te vom uita niciodată! Plutonierul Alexandru Orosz avea 33 ani din care 11 ani ca militar în Armata României. Era tatăl unei fetiţe de 5 ani.

Militar veteran, Alexandru a executat o misiune în teatrul de operaţii din Afganistan în 2012 alături de militarii Batalionului 300 Infanterie din Galaţi. Plutonierul Orosz era mecanic conductor pe Sistemul antiaerian GEPARD la Batalionului 3 Apărare Antiaeriană din Turda şi executa în această dimineaţă o misiune în cadrul detaşamentului destinat debarcării tehnicii militare în gara Alba Iulia pentru a participa la Ceremonia militară de 1 Decembrie.”

Alexandru Orosz, militarul care a murit la Alba Iulia, alături de fetiţa sa pe când era mai mică
Alexandru Orosz, militarul care a murit la Alba Iulia, alături de fetiţa sa

„Alexandru a fost electrocutat de la rețeaua de înaltă tensiune a căii ferate în timp ce efectua manevre pe tehnica aflată pe platforma feroviară. Colegii au apelat serviciul de urgenta 112, iar a fața locului s-a prezentat un echipaj al SMURD, care a constatat decesul. O comisie a Diviziei 4 Infanterie „Gemina” va cerceta cauzele producerii accidentului, fiind anunțat deja Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj.

Militarii Armatei României își exprimă regretul pentru acest tragic accident și sunt alături de familia îndoliată. Dumnezeu să-l odihnească în pace!„, se arată pe pagina MApN.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×