Cine era mama lui Alexandru Darie. Consuela Roşu, marea iubire a lui Iurie Darie, înainte de Anca Pandrea

Daniel Scripcaru   
în Stiri mondene
18/09/2019, 16:55
Cine era mama lui Alexandru Darie. Consuela Roşu, marea iubire a lui Iurie Darie, înainte de Anca Pandrea GALERIE FOTO
Cine era mama lui Alexandru Darie. Sirsa foto: antena1.ro

Alexandru Darie a fost un regizor de geniu și a avut cu cine să semene. Tată i-a fost actorul Iurie Darie, iar mamă  i-a fost frumoasa actriță Consuela Roșu. Povestea de dragoste a părinților săi poate deveni oricând un scenariu de film. S-au cunoscut la liceu, au fost colegi de clasă, s-au căsătorit și s-au iubit până ce moartea i-a despărțit.

Cine era mama lui Alexandru Darie

Iurie Darie și-a întâlnit prima soție la Liceul Sava, unde studiau împreună. Rodul primei sale căsnicii, fericită și armonioasă, a fost Ducu, născut în 1959 și decedat din păcate pe data de 18 septembrie 2019.

Răpusă prematur de boală, actrița Consuela Roșu, de o frumusețe răpitoare, a lăsat cu limba de moarte ca Anca Pandrea, buna lor prietenă, să aibă grijă de Iurie Darie. Rămas văduv, Iurie Darie se îndrăgostește de Anca Pandrea și rămân împreună până la sfârșit.

Cine era mama lui Alexandru Darie
Cine era mama lui Alexandru Darie. Sursa foto: puterea.ro

Alexandru Darie s-a lovit de multe ori de celebritatea tatălui său

Chiar în timpul când în viața lui Iurie Darie a apărut Anca Pandrea, fiul actorului, regizorul Alexandru Darie a rupt legăturile cu tatăl său. Și au stat certați nu mai puțin de 20 de ani! În tot acest timp, Alexandru Darie se lovea mereu de popularitatea tatălui său.

“Sigur că m-am şi luptat cu nişte lucruri la el. În primul rând, cu faima pe care o are, în sensul în care e un handicap când, în primii 20-25 de ani de viaţă, eu eram băiatul lui Iurie Darie”, declara marele regizor într-un interviu.

”(Ce credeti ca ati mostenit de la parinti?) Multe lucruri. Cred ca talentul, in primul rand, l-am mostenit de la ei, o anumita placere pentru cultura vizuala, pentru ca tata desena. Am mostenit si defecte, in sensul ca mama (n.r. – actrita Consuela Rosu) era un om foarte ordonat, eu, ca si tata, am fost putin mai imprastiat. Ca si tata am un anume farmec, dar uneori in spatele acestui farmec se poate ascunde o anumita superficialitate. Amandoi am luptat impotriva acestui lucru. Din firea noastra suntem vorbareti… vorbim mult, dar facem mai putin. Pentru tata nu a fost foarte problematica chestia asta, pentru ca pana la urma un actor este cel care este cerut, e invitat intr-un sistem organizat, pus sa munceasca si munceste daca sistemul functioneaza, pe cand noi, in meseria noastra, suntem organizatori de sisteme, si atunci e putin mai dificil. Dar am mostenit din partea mamei o inteligenta analitica si asta a compensat putin calitatile si defectele de la tata”, mărturisea regretatul regizor.

Iurie Darie și Alexandru Darie s-au împăcat în anul 2007, iar de atunci relațiile dintre cei doi au fost bune. ”Pe scurt, as spune ca sunt foarte mandru de el. Artistul din el s-a trezit de mic. A mostenit-o si pe mama lui, pe prima mea sotie, Consuela Rosu, artista si ea, eleva a Snejinei si a lui Edmond Deda. O fiinta extraordinara, care si-a divinizat copilul”, spunea Iurie Darie despre fiul său.

Acum, cei doi se vor regăsi în lumea celor drepți, unde a pășit miercuri, 18 septembrie, și Alexandru Darie. Regizorul a murit la Spitalul Fundeni din Capitală, după ce a suferit ani întregi de ciroză hepatică. Fiul lui Iurie Darie se afla pe lista de transplant, însă ajutorul nu a venit în timp util.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×