Cinci britanici infectați cu coronavirus! Au luat virusul într-o stațiune de schi din Franța

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
08/02/2020, 16:09
Cinci britanici infectați cu coronavirus! Au luat virusul într-o stațiune de schi din Franța GALERIE FOTO
Se înmulțesc cazurile de coronavirus în Europa. Sursa foto: Hepta

Cinci britanici infectați cu coronavirus! Aceasta pare a fi știrea zilei în ceea ce privește virusul care a speriat întreaga planetă! De remarcat că cele 5 persoane se aflau într-o stațiune de schi din Franța. Confirmarea îmbolnăvirilor a fost făcută chiar de ministrul Sănătăţii, Agnes Buzyn.

Cinci britanici infectați cu coronavirus!

Printre cei infectați se află și un copil. Din păcate, aceștia s-au infectat cu noul coronavirus după ce au intrat în contact cu un alt britanic care s-a întors recent din Singapore.

“Este vorba despre o grupare de cazuri în jurul unui ‘caz iniţial’, un cetăţean britanic care se întorcea din Singapore şi care a stat patru zile, începând din 24 ianuarie, într-o cabană din staţiunea Contamines-Montjoie, în Alpii francezi”, a detaliat oficialul francez

Au luat virusul într-o stațiune de schi din Franța

Trebuie specificat că ministrul sănătății a subliniat că deocamdată starea clinică a pacienților nu suscită îngrijorare.

Pe lângă aceste cinci persoane testate pozitiv pentru noul coronavirus, alte şase, apropiate de britanic şi cazate în aceeaşi cabană, au fost, de asemenea, spitalizate în noaptea de vineri spre sâmbătă.

În toate aceste cazuri a fost mai degrabă o măsură de precauţie, a indicat ministrul sănătății. Toate persoanele sunt de naţionalitate britanică și erau venite la distracție pe pârtiile franceze.

Conform presei locale, în acest moment autorităţile încearcă de zor să-i găsească pe toți cei care au intrat în contact cu britanicul infectat și să-i informeze asupra pericolului la care au fost expuși.

Aceste noi cazuri de contaminare aduc la 11 numărul total de cazuri descoperite în Franţa începând din 24 ianuarie.

Ceilalţi şase pacienţi – majoritatea cetăţeni chinezi – identificaţi până acum pe teritoriul francez sunt în continuare spitalizaţi, deşi starea de sănătate a celor mai mulţi dintre aceştia s-a ameliorat.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×