„Cico” Dumitrescu a murit de ziua lui! La 84 de ani, era judecat în Dosarul Revoluției

Maria Cristina   
în Stiri de ultima ora
18/01/2019, 20:53
„Cico” Dumitrescu a murit de ziua lui! La 84 de ani, era judecat în Dosarul Revoluției
„Cico” Dumitrescu a murit de ziua lui! La 84 de ani, era judecat în Dosarul Revoluției

Emil „Cico” Dumitrescu, acuzat de crime împotriva umanităţii, a murit chiar de ziua lui. Dumitrescu s-a stins joi seară, la vârsta de 84 de ani. Acesta a fost acuzat de infracțiuni grele, atât în dosarul Revoluției de la 1989, cât și în cel al Mineriadei din 13-15 iunie 1990. 

Amiralul  a participat la Revoluția din 1989 și se afla pe lista inculpaților de la Înalta Curde de Casație și Justiție, alături de alte nume grele, pentru acuzații sângeroase care s-au petrecut în urmă cu 30 de ani. Vestea a fost dată de către avocatul său.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Emil „Cico” Dumitrescu a murit la 84 de ani!

„Cico” Dumitrescu a murit de ziua lui! La 84 de ani, era judecat în Dosarul Revoluției
„Cico” Dumitrescu a murit de ziua lui! La 84 de ani, era judecat în Dosarul Revoluției. În fotografie apare alături de fostul președinte al României, Ion Iliescu.

De moartea sa au aflat și procurorii militari de la Parchetul General, care l-au trimis ăn judecată în dosarul Mineriadei, pentru crime săfârșite împotriva umanității, dar și în dosarul Revoluției pentru aceleași acuzații. „Cico” a fost unul dintre personajele cheie de la Revoluția din decembrie 1989.

Acesta a mai mai avut câteva puncte de acuzație, însă justiția nu a reușit să dovedească acest lucru niciodată. Emil Dumitrescu a fost membru în Consiliul Frontului salvării Naționale, iar în anul 1990, căpitanul de rangul I a fost înaintat la gradul de contraamiral. În 1992 a avansat la gradul de viceamiral, potrivit dcnews.ro. Amiralul a mai fost și secretat de stat în Ministerul de Interne și consilier de stat la Administrația Prezidențială.

Ion Iliescu, reacție după inculparea în dosarul Revoluției

”Se împlinesc 29 de ani de la Revoluţia Română din decembrie 1989, un act de demnitate al poporului român, care îşi va păstra semnificaţia în timp, indiferent de manipulările mediatice şi politice, indiferent de ceea ce spun şi vor spune detractorii ei. O revoluţie este în acelaşi timp un eşec şi o victorie. Un eşec al vechiului sistem politic, incapabil de dialog cu cetăţenii, incapabil să mai administreze o ţară şi, nu în cele din urmă, rupt de realitate şi surd la vocea poporului. O Revoluţie este o victorie a voinţei populare, a nevoii de schimbare”, a spus fostul președinte.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×