Ciclon în România. Meteorologii au dezvăluit cum va începe iarna în România

Alexa Serdan   
în Prognoza meteo
25/11/2019, 13:03
Ciclon în România. Meteorologii au dezvăluit cum va începe iarna în România
Toamna continuă în aceeași notă, în timp ce iarna va fi una blândă și liniștită. Sursa foto: summerday.ro

Meteorologii au transmis că vremea va continua să se încălzească săptămâna aceasta, iar apoi ne putem lua „La revedere” de la toamnă. Diferențele bruște de temperatură vor duce la formarea unui ciclon care vine din vestul Europei.

Un ciclon va lovi România la jumătatea acestei săptămâni

Simona Căpșună a declarat că vremea caldă se va menține în continuare, temperaturile fiind peste normalul acestei perioade, iar aerul polar va ocoli România. Deși toamna se apropie de final, iarna nu pare să vină prea repede. Meteorologii spun că masa de aer rece se va întâlni cu masa de aer cald și va forma un ciclon care va lovi țara noastră la mijlocul acestei săptămâni.

Munții au separat zonele cu vreme frumoasă și caldă de cele cu nori mulți, umiditate și temperaturi scăzute, adică cele din nord-vestul și centru cu cele din est. Situația se repetă și acum. Masa de aer foarte rece care a adus temperaturile scăzute pe partea de est și pe sud se îndepărtează ușor ușor, se duce spre centrul Asiei și odată cu îndepărtarea acesteia, aerul mai cald dinspre vestul Europei și chiar dinspre sud va veni și va acoperi cea mai mare parte a țării, așa că temperaturile vor fi într-o continuă creștere în această săptămână. Temperaturile vor ajunge la peste 10 grade Celsius, inclusiv în sud și în est, inclusiv în București, vom avea chiar și mai mult soare, de miercuri”, a spus Simona Căpșună la digi24.ro

Iarna va fi anunțată de un ciclon

Temperaturile vor scădea în vest, centru și nord, dar nu foarte mult. Cert este că vor cădea ploi care prevestesc un ciclon în mai multe zone ale țării. Iarna va începe cu vreme frumoasă și liniștită în majoritatea regiunilor din România.

„În partea de vest, centru și nord va pătrunde un ciclon care va aduce umiditate dinspre vestul Europei. Temperaturile nu vor scădea mult, dar vor fi ploi. Se termină toamna cu o vreme tipică a acestui sezon, cu vreme potrivită mai ales mijlocului sezonului, nu finalului de sezon. Așa va începe și iarna, cu vreme, frumoasă, liniștită, în cea mai mare parte a țării”, a completat meteorologul.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×