Chinuri de neimaginat pentru o fetiță. Când iese afară, pielea îi arde și o mănâncă. Ce au aflat medicii

Dan Suta   
în Stiri mondene
05/05/2020, 11:13
Chinuri de neimaginat pentru o fetiță. Când iese afară, pielea îi arde și o mănâncă. Ce au aflat medicii
Pentru o fetiță din los Angeles, ieșitul afară poate fi fatal. Sursa foto: captură ABC News

În timp ce unii copii abia așteaptă să iasă din casă, să fie liberi, să se termine perioada de carantină, există cazuri în care ieșitul afară poate fi prețul vieții.

O fetiță din Los Angeles, alergică la soare

O fetiță pe nume Savannah Fulkerson avea patru anișori când medicii au descoperit că are una din cele mai ciudate boli care există în această lume.

De fiecare dată când ieșea afară, simțea că pielea o mănâncă și o ardea. Părinții fetei nu mai știau ce să îi facă, iar copiii se fereau de ea pentru că avea reacții pe care cu greu le poate privi chiar și un adult.

Dacă la început credeau că fata lor este mofturoasă, și-au dat seama că micuța chiar suferea cumplit după ce au ajuns la doctor cu ea.

„Arsurile veneau din interior. Parcă îmi lua foc toată carnea”

La început, medicii au spus că e posibil să fie o simplă alergie, dar nu știau cu certitudine la ce. Tocmai de aceea nu au putut să îi prescrie un tratament exact pentru problema pe care o avea fata.

5 ani mai târziu, au venit și rezultatele analizelor, diagnosticul fiind destul de precis: protoporfirie eritropoietică. Da, sună dificil, dar pe înțelesul tuturor, este vorba despre alergie la razele solare.

Această fotosensibilitate este extrem de rară, iar ăsta era motivul pentru care fetița nu putea sta afară mai mult de câteva minute. Afecțiunea se manifestă din primele secunde de expunere la soare prin mâncărime și senzația de arsură a pielii.

„Simţeam că pielea îmi arde. Câteodată, arsurile veneau din interior. Parcă îmi lua foc toată carnea! Mâinile şi picioarele îmi ardeau şi începea să mă mănânce toată pielea. Dacă mă scărpinam, îmi făceam răni”, a povestit fetiţa, notează littlethings.com.

„Sunt alergică la soare, nu pot sta în aer, trebuie să-mi trăiesc viaţa pe întuneric. Abia când apune soarele pot ieşi în curte…”, a continuat să descrie coșmarul vieții sale.

Ca durerea să fie mai suportabilă, părinții recurgeau la tot felul de metode, inclusiv o îmbrăcau în pungi reci, cu gheață.

Tot ce își dorește Savannah este să se facă bine, să aibă o viață normală, la fel ca alți tineri.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×