Chinezii au anunţat medicamentul care luptă eficient împotriva COVID-19! Tablete ar urma să fie produse în masă

Marian Popovici   
în Stiri de ultima ora
17/03/2020, 22:50
Chinezii au anunţat medicamentul care luptă eficient împotriva COVID-19! Tablete ar urma să fie produse în masă
Chinezii au anunţat medicamentul care luptă eficient împotriva COVID 19! Tablete ar urma să fie produse în masă Medicine in its packaging, February 6, 2020, Gace, France.//BLOCHRAPHAEL_MojIzbor.7476/2002061823/Credit:RAPHAEL BLOCH/SIPA/2002061828, Image: 496850541, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: RAPHAEL BLOCH / Sipa Press / Profimedia

Chinezii susţin că Favipiravir, un medicament antiviral, a demonstrat o eficacitate ridicată împotriva infecţiei de coronavirus. Anunţul a fost făcut marţi citat de un oficial, citat de agenţia Xinhua, conform Agerpres

Chinezii au anunţat medicamentul care luptă eficient împotriva COVID 19!

Favipiravir este un medicament pentru gripă, aprobat pentru utilizare clinică în Japonia în 2014, nu a arătat reacţii adverse evidente în studiul clinic, a anunţat într-o conferinţă Zhang Xinmin, directorul Centrului Naţional pentru Dezvoltare Biotehnologică, aflat sub autoritatea Ministerului Ştiinţei şi Tehnologiei din China.

Peste 80 de pacienţi au participat la studiul clinic dintr-un spital din Shenzhen, situat în provincia Guangdong din sudul Chinei. 35 dintre aceştia au beneficiat de tratament cu Favipiravir, iar 45 dintre ei au fost incluşi într-un grup de control.

Favirpiravir a fost recomandat echipelor de medici şi ar trebui inclus în planul de diagnostic şi tratament aplicat pentru COVID-19

Rezultatele au demonstrat că pacienţii care au luat Favipiravir au avut rezultate negative la testarea cu acest virus într-un timp mai scurt în comparaţie cu pacienţii din grupul de control. Un studiu clinic condus de Spitalul Zhongnan al Universităţii Wuhan a sugerat că efectul medicamentului este mult mai bun în comparaţie cu cel observat la grupul de control.

Favirpiravir a fost recomandat echipelor de medici şi ar trebui inclus în planul de diagnostic şi tratament aplicat pentru COVID-19 cât mai curând posibil, a spus Zhang, conform sursei citate.

În România numărul de infecţii s-a dublat în ultimele 3 zile

Mai mult, o companie farmaceutică chineză a primit aprobarea Administraţiei Naţionale pentru Produse Medicale pentru a produce în masă medicamentul şi pentru a asigura o aprovizionare stabilă.

În România, există în acest moment 217 de cazuri de coronavirus. Numărul de infecţii s-a dublat în ultimele 3 zile. România a ajuns la 100 de cazuri sâmbătă, 14 martie, iar conform unui grafic care arată răspândirea bolii, în următoarele zile am putea asista la un număr uriaş de infecţii.

Iohannis a decretat starea de urgenţă până pe 14 aprilie

Graficul arată că râspândirea bolii este accelerată imediat după ce se ajunge la 100 de cazuri într-o ţară. Astfel, în cazul unei prognoze optimiste în România ar putea exista 2000 de cazuri de coronavirus în 7-8 zile.

Preşedintele Klaus Iohannis a decretat starea de urgenţă până pe 14 aprilie. Până după Paşte, şcolile şi universităţile vor rămâne închise, iar autorităţile le recomandă tuturor să stea departe de mulţimi şi să iasă din casă doar dacă este necesar.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×