China reduce din pix numărul deceselor provocate de coronavirus. Americanii au dubii privind datele oferite de Beijing

Adrian Ilie   
în Stiri de ultima ora
14/02/2020, 15:22
China reduce din pix numărul deceselor provocate de coronavirus. Americanii au dubii privind datele oferite de Beijing
Coronavirusul face ravagii în china. Sursa foto - Ling/Ropi via ZUMA Press)

Comisia Națională de Sănătate din China a revizuit în scădere numărul deceselor provocate de infecțiile cu coronavirus, susținând că 108 dintre decese au fost numărate de două ori. Potrivit noului bilanț oficial, numărul morților provocați de epidemie este de 1.380, transmite Mediafax.

Două revizuiri de bilanț

O revizuire a fost făcut și joi, când autoritățile chineze au anunțat moartea a 242 de persoane în 24 de ore, cel mai mare număr de la izbucnirea epidemiei. Creșterea bruscă a numărului de decese într-o singură zi a fost justificată prin faptul că a fost schimbată metodologia de contabilizare a deceselor.

Numărul cazurilor confirmate de coronavirus din China continentală a ajuns la 63.851, numai în ultimele 24 de ore fiind raportate 5.090 cazuri noi.

Schimbările legate de numărul victimelor a provocat scepticismul Statelor Unite în ce privește gradul de veridicitate ale cifrelor oferite de către China.

Suntem foarte dezamăgiţi de reacţia Chinei. Este Biroul Politic cu adevărat sincer cu noi? Am crezut că vom avea parte de mai multă transparenţă, dar suntem dezamăgiţi. Statele Unite au cel mai bun sistem public de sănătate din lume, eram mai mult decât dispuşi să colaborăm cu Organizaţia Naţiunilor Unite şi cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii pe această temă, dar ei nu ne permit”, a afirmat Larry Kudlow, directorul Consiliului Economic Naţional al Statelor Unite, citat de Bloomberg.

Decese în afara Chinei

Până acum au fost raportate trei decese și în afara Chinei continentale, câte unul în Filipine, Hong Kong și Japonia.

Printre persoanele infectate cu coronavirus este și un român de 41 de ani care a contactat boala la bordul navei Diamond Princess, aflată în carantină în portul japonez Yokohama.

Bărbatul făcea parte din personalul vasului de croazieră pe care, în momentul de față, se află 17 români.

Bărbatul a stat de vorbă cu familia din țară și starea sa de sănătate pare a fi relativ bună.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×