CFR Călători, anunț important privind mersul trenurilor după ce vom trece la ora de iarnă. Cursele vor fi blocate

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
23/10/2019, 14:40
CFR Călători, anunț important privind mersul trenurilor după ce vom trece la ora de iarnă. Cursele vor fi blocate
CFR, precizări privind mersul trenurilor în noaptea de 27 spre 28 octombrie. Sursa foto: digi24.ro

CFR Călători a transmis printr-un comunicat de presă cum va fi afectat mersul trenurilor după ce vom trece la ora de iarnă. Cursele vor fi blocate timp de o oră, conform anunțului companiei de căi feroviare. Românii vor câștiga o oră în noaptea din 27 spre 28 octombrie, când ora 04:00 va deveni ora 03:00.

CFR Călători, despre mersul trenurilor în noaptea în care se schimbă ora

Reprezentanții CFR Călători anunță că trenurile vor staționa o oră, până se va trece la noua oră a Europei Occidentale (ora de iarnă), ceea ce înseamnă că oamenii care vor călători în timpul nopții vor face cu o oră în plus pe traseu, indiferent de destinație. Cu privire la trenurile care vor trece granițele țării, cele care vin sau pleacă spre Republica Moldova, Ungaria, Ucraina, respectiv Serbia, mersul se va face după orele în vigoare.

„În noaptea 26/27 octombrie 2019, când ora 4 AM devine ora 3 AM, toate trenurile de călători care au ora de plecare din staţiile de formare după ora 4 AM vor pleca la orele din Mersul de tren în vigoare, respectând ora Europei Orientale. Trenurile de călători aflate în circulaţie după ora 4 AM, ora oficială de vară, vor opri în staţiile din parcurs stabilite, unde vor staţiona până la ora de plecare din orarul în vigoare după noua oră a Europei Orientale, iar trenurile care mai au de parcurs o distanţă scurtă până la staţia finală îşi vor continua mersul până la destinaţie”, transmite CFR Călători printr-un comunicat, notează digi24.ro.

cfr mersul trenurilor
Trenurile vor face popas la ora 04:00 în noaptea dintre 27 spre 28 octombrie. Sursa foto: b1.ro

La ora de vară vom trece pe 29 martie 2020

Ora de iarnă va intra în vigoare în noaptea de 27 spre 28 octombrie, până pe 29 martie 2020, când vom da ceasul în față (ora de vară). Parlamentul European a decis renunțarea la ora de vară, prin urmare, ultima oară când vom face această modificare va fi în anul 2021.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×