Metropola Hong Kong, oraș care beneficiază de o autonomie extinsă și care a fost la mijlocul unui val de proteste imens care durează deja de aproape un an a intrat într-o nouă criză, din cauza epidemiei de coronavirus. În fața acestor două crize, medicii şi experţii din metropola asiatică spun că au crescut semnificativ cazurile de oameni afectaţi de anxietate, depresie şi alte afecţiuni psihice.
Locuitorii din Hong Kong au probleme cu depresia din cauza protestelor și a coronavirus
Criza generată de epidemia de coronavirus a venit după mai multe luni tumultoase în urma protestelor împotriva autorităților de la Beijing care au avut loc în Hong Kong. Aceste manifestări au lăsat în urmă o creștere serioasă a cazurilor de depresie clinică și sindromului post-traumatic, arată doctorii din Hong Kong.
Potrivit Digi24, un studiu al Universităţii din Hong Kong a dezvăluit că o treime dintre adulţii din regiune au acuzat simptomele sindromului post traumatic (PTSD), o creştere de 2% faţă de 2015, în timp ce 11% dintre ei suferă de depresie.
Principala cauză pentru această situație este data de faptul că zeci de mii de persoane lucrează de acasă, izolate în apartamente mici şi încercând în fiecare săptămână să îşi facă provizii de alimente şi produse de menaj.
De asemenea, copiii blocaţi în case trebuie să se străduiască să înveţe de acasă, online, în timp ce familiile mai sărace nu îşi pot permite să obţină măşti sanitare sau alte obiecte de protecţie împotriva virusului.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Ia-ți prima de meci de la MaxBet! Bonus de bun venit 3 în 1: 1000 lei sport + 444 rotiri gratuite + 50 lei la loterii
Organizaţii ale societăţii civile din Hong Kong spun că 70% dintre familiile sărace nu îşi permit sub nicio formă dezinfectanţi sau măşti sanitare.
Zeci de mii de apeluri la liniile de urgență din Hong Kong
„Adunarea iraţională de provizii precum şerveţelele sau pungile de orez sunt măsuri menite să îi ajute să facă faţă situaţiei din punct de vedere psihologic, ea nu vine în întâmpinarea unei lipse efective”, spune Eliza Cheung, psiholog la Crucea Roşie din Hong Kong.
O linie telefonică de urgenţă pentru probleme psihice deschisă în ianuarie a primit până acum peste 25.000 de apeluri, mai arată medicii.
108 cazuri de coronavirus au fost depistate până acum în Hong Kong, iar dintre acestea s-au înregistrat două victime. În schimb, 51 de persoane s-au vindecat.