Cercetătorii germani estimează că pandemia de coronavirus va trece după doi ani

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
17/03/2020, 16:30
Cercetătorii germani estimează că pandemia de coronavirus va trece după doi ani
Cercetătorii germani estimează că pandemia de coronavirus va trece după doi ani *foto: hepta.ro

Specialiștii de la Institutul German Robert-Koch vin cu noi date cu privire la epidemia de covid-19. Astfel, pandemia noului coronavirus va dura doi ani, estimează institutul, iar durata sa depinde de elaborarea unui vaccin. Mai mult, aceștia spun că 60-70% din populația mondială va fi contaminată, vindecată și imunizată.

Specialiștii germani susțin că pandemia o să dureze doi ani

Lothar Wieler, președintele institutului Robert-Koch, arată că pandemia coronavirusului ar putea înceta, probabil, în doi ani, El a subliniat că durata acestei crize sanitare depinde în mare parte de rapiditatea elaborării unui vaccin.

Lothar Wieler estimează că, în final, 60-70% din populaţia mondială va fi contaminată, vindecată şi imunizată împotriva bolii.

Germanul susține încă că este imposibil să se spună cât timp va dura acest lucru: „Ipoteza noastră de lucru este că va dura aproximativ doi ani. Nu ştim cum va arăta rata mortalităţii la sfârşit”, a avertizat el.

Fără măsurile menite să impună o distanţă între persoane, anunţate luni de către cancelarul Angela Merkel, Germania ar putea să înregistreze milioane de cazuri de contaminare, a apreciat Lothar Wieler.

El a mai estimat că spitalele ar fi necesar să-şi dubleze capacităţile în privinţa terapiei intensive, întrucât unul din cinci cazuri este grav.

Germania se străduiește să își aducă înapoi cetățenii în țară

În fața pandemiei de coronavirus, ministrul de Externe Heiko Maas a propus un plan de 50 de milioane de euro pentru a-i aduce în țară pe cetățenii germani care au rămas blocați în alte țări.

Turiștii germani care au rămas în afara țării se află în mai multe stațiuni populare pentru vacanțele de iarnă pe toată suprafața globului, din Maroc, în Republica Dominicană, Filipine sau Egipt.

Maas spune că o bune parte din acești bani s-au dus către Lufthansa.

Până luni, 16 martie, au fost înregistrate nu mai puțin de 7.689 de cazuri confirmate de coronavirus, din care numai 20 de persoane au decedat.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×