Centru medical închis din cauza coronavirusului, în Marea Britanie, unde există o comunitate numeroasă de români

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
10/02/2020, 17:14
Centru medical închis din cauza coronavirusului, în Marea Britanie, unde există o comunitate numeroasă de români
Centru medical închis din cauza coronavirusului în Marea Britanie. Sursa foto: zcj.ro

O știre șocantă vine din Marea Britanie, unde există o comunitate mare de români! Un centru medical din Brighton a fost închis după ce unul dintre membrii personalului a fost testat pozitiv cu coronavirus, potrivit BBC.

Centru medical închis din cauza coronavirusului în Marea Britanie

Săptămâna trecută, oficialii din domeniul sănătății au precizat că a fost identificat un caz de infecție în Brighton și că au fost luate măsuri pentru a preîntâmpina răspândirea bolii.

„Din nefericire, clădirea a fost închisă din motive de securitate și ca urmare a unei operațiuni urgente care ține de sănătate”, este mesajul pe care îl primesc toți cei care sună la centru, pentru eventuale programări.

Un cadru medical a fost depistat pozitiv la coronavirus

Un britanic din Brighton a fost testat pozitiv pe 6 februarie, la întoarcere din Singapore. Bărbatul a fost transferat la spitalul St Thomas’s din Londra.

Medicul Chris Whitty, șeful serviciilor medicale din Anglia, a declarat că „serviciul național de sănătate (NHS) este bine pregătit să facă față acestor infectări și deja lucrăm rapid pentru a identifica persoanele cu care cei doi au intrat în contact.

Ne-am pregătit în eventualitatea unor cazuri în Regatul Unit și am luat suficiente măsuri de control pentru a răspund imediat”, a adăugat el.

Medicul a precizat că Marea Britanie lucrează cu OMS și comunitățile internaționale, pe măsură ce coronavirusul se răspândește în China, pentru „a fi pregătiți în orice eventualitate”.

Între timp, numărul victimelor făcute de coronavirus a depășit 900 de morți în China. O altă veste îngrijorătoare vine din China, acolo unde datele oferite de serviciul de meteorologie Windy.com arată cantităţi mari de dioxid de sulf (SO2) deasupra oraşului Wuhan. Acesta este un gaz incolor, iritant al mucoaselor, cu un miros înţepător şi gust acrişor.

Gazul este emanat după ce sunt arse materii organice, resturi medicale sau combustibili fosili. Un nivel ridicat de SO2 a fost detectat, de asemenea, în oraşul Chongqing, aflat şi el în carantină din cauza coronavirusului, potrivit Mediafax.

Nivelul ridicat de dioxid de sulf poate cauza afecţiuni grave, uneori chiar fatale, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. „SO2 poate afecta sistemul respirator şi funcţia plămânilor”, potrivit OMS.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×