Medicul Sylvia Hoşie, care a ajutat la crearea polidinului, vorbeşte despre coronavirus: „Acest virus s-ar părea că este o mutaţie foarte agresivă”

Marian Popovici   
în Stiri de ultima ora
25/03/2020, 18:33
Medicul Sylvia Hoşie, care a ajutat la crearea polidinului, vorbeşte despre coronavirus: „Acest virus s-ar părea că este o mutaţie foarte agresivă”
Celebrul medic Sylvia Hoşie vorbeşte despre coronavirus: "Nu pare a fi un virus creat în laborator. Poate să fie o mutaţie a unui virus apărut la liliac şi transmis de acesta altui animal" SURSA FOTO: Profimedia

Medicul Sylvia Hoşie, în vârstă de 93 de ani, a făcut parte din echipa care a inventat Polidinul, produs 100% românesc la care s-a muncit timp de 6 ani. Specialistul a acordat un interviu pentru Adevărul în care a vorbit despre noul coronavirus. 

Celebrul medic Sylvia Hoşie vorbeşte despre coronavirus: „O mutaţie foarte agresivă a unui alt virus”

Specialistul a explicat care este motivul pentru care este un virus agresiv: „Acest virus s-ar părea că este o mutaţie foarte agresivă a unui alt virus. Corpul uman nu-l recunoaşte şi nu poate produce atât de repede anticorpi.

Dar, cu timpul, ei se vor produce şi însuşi omul care se îmbolnăveşte va putea să lupte împotriva lui. Virusul acesta este agresiv prin aceea că are o transmitere rapidă”

„Nu pare a fi un virus creat în laborator!”

Sylvia Hoşie nu îmbrăţişează ideile conspiraţioniste conform cărora virusul COVID-19 ar fi fost creat în laborator: „Nu pare a fi un virus creat în laborator. Poate să fie o mutaţie a unui virus apărut la liliac şi transmis de acesta altui animal.

Şi gripa spaniolă a fost provocată de un virus aviar, transmis la om. În acea vreme nu existau laboratoare moderne ca să putem spune că s-ar fi creat acolo”, a spus Hoşie pentru sursa citată.

„În viaţa mea nu m-am spălat atât de mult pe mâini”

Specialistul a vorbit şi despre măsurile de precauţie pe care le ia pentru a minimiza şansele de a contacta coronavirusul, spunând că niciodată nu s-a spălat atât de mult pe mâini: „Eu nu mai ies deloc din apartament, sunt ajutată de prietene.

Dar vă mărturisesc că în viaţa mea nu m-am spălat atât de des pe mâini. Am lucrat din timpul facultăţii la spital. Imediat după război erau condiţii grele, nu erau condiţiile de igienă de astăzi, dar nu m-am îmbolnăvit niciodată.

Noi, la oraş, avem apă potabilă, dar ce fac cei din mediul rural? Cum se spală fără apă curentă? Este trist”, a spus Sylvia Hoşie pentru Adevărul.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×