Cele trei plante pe care e bine să le ai în casă pe timp de pandemie, și nu numai. Curăță aerul eficient

Dan Suta   
în Stiri mondene
17/04/2020, 19:34
Cele trei plante pe care e bine să le ai în casă pe timp de pandemie, și nu numai. Curăță aerul eficient
E bine să ai cât mai multe plante în casă, mai ales acum, pe pandemie. Sursa foto: Wikihow

Există cel puțin trei plante eficiente în lupta cu inamicii invizibili, cu toxinele din aer, bogății ale naturii pe care și le poate permite oricine.

Trei plante pe care e bine să le ai în casă

Conform oamenilor de știință de la NASA, care au cercetat felul în care se poate curăța aerul în stațiile spațiale sigilate, anumite plante pot fi folositoare pentru o mai bună oxigenare a mediului.

S-a descoperit că trei dintre acestea sunt eficiente nu doar în absorbția dioxidului de carbon, ci ajută destul de mult la eliminarea unor substanțe precum formaldehida, tricloretilena și benzenul, atât de dăunătoare sănătății noastre.

Nu lăsați crinul păcii aproape de animale și copii!

Evident, a pune aceste plante în casă nu reprezintă vreo soluție miraculoasă și nu sunt pe post de tratament, dar faptul că au capacitatea de a regenera aerul pe care îl respiri zi de zi nu e puțin lucru, mai ales că substanțele enumerate mai sus pot provoca alergii, iritații la nivelul urechilor, ochilor sau nasului.

Oamenii de știință ne recomandă să avem măcar un ghiveci cu flori la fiecare 100 de metri, iar dacă avem mai multe plante pe această rază este și mai bine.

Cele trei plante care curăță eficient aerul de impurități sunt planta șarpelui (dracaena trifasciata în latină), crinul păcii (spathiphyllum) și palmierul de Areca (dypsis lutescens).

Cea din urmă, palmierul de Areca, este o plantă cu care animalele de companie și copiii se vor împrieteni foarte repede. Palmierul adaugă umiditate în aer în lunile de iarnă uscată și oxigenează foarte bine mediul din jur pe timpul verilor toride.

Trebuie să îți spunem că e bine să uzi des palmierul, iar frunzele să fie pulverizate cu apă de 2-3 ori pe zi, căci e o plantă care absoarbe foarte repede umiditatea.

Cât despre crinul păcii, este bine să o pui undeva sus în casă, pe un dulap sau pe un mobilier special, căci cei mici și animalele pot avea probleme de sănătate dacă înghit, din greșeală, frunzele acesteia. Da, ingerată, planta crinului este toxică. Așadar, aveți mare grijă.

Iar despre prima din cele trei, vă spunem doar că e ideală pentru dormitor și nu e foarte pretențioasă la udat. Dacă vrei să dormi într-un mediu curat, cu aer proaspăt, ai nevoie pe timpul nopții de planta șarpelui.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×