Cele mai interesante lucruri despre corpul uman. Curiozități fascinante despre organism

Dan Suta   
în Stiri mondene
23/05/2019, 10:46
Cele mai interesante lucruri despre corpul uman. Curiozități fascinante despre organism
Cele mai interesante lucruri despre corpul uman. Sursa foto: pixabay.com

Corpul uman este plin de taine. Acesta este capabil de lucruri pe care nu ți le-ai fi imaginat, iar despre cum funcționează anumite organe, în special creierul, sunt foarte multe cărți de scris. Îți prezentăm cele mai interesante lucruri despre corpul uman pe care merită să le știi. Te asigurăm că vei rămâne cu gura căscată!

Cele mai interesante lucruri despre corpul uman pe care (nu) le știi

Să începem cu inima. Știai că acest organ vital face o muncă titanică? Ca să îți dai seama de eforturile depuse de acest organ, îți spunem că într-o viață de om inima ajunge să pompeze până la 182 de milioane de litri de sânge.

Apoi, în fiecare secundă, chiar și acum în timp ce citești aceste rânduri, 50.000 de celule din corp mor și sunt înlocuite cu altele noi. Când ai terminat această frază corpul tău s-a reînnoit fără ca acest lucru să fie vizibil.

Corpul uman este plin de mistere. Sursa foto: Pixabay.com

Puterile ascunse ale corpului uman

Corpul uman are câteva puteri ascunse despre care oamenii nu știu. De pildă, din dioxidul de carbon pe care îl avem în noi putem face aproximativ 900 de creioane. Mai mult, din grăsimea noastră putem face cel puțin 7 bare de săpun, iar sulful pe care îl avem în corp poate omorî toți puricii de pe un câine.

Revenim puțin la inimă și vă spunem că inimile femeilor bat mai repede și mai puternic decât ale bărbaților. Apoi, mai toate persoanele (fie ele femei sau bărbați) uită 90% dintre vise. Cele mai multe pe care și le amintesc sunt, culmea, coșmarurile.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că un sărut produce același senzații pe care un om le are când sare cu parașuta, mai ales dacă este unul pasional. Un om poate pierde 150 de calorii dacă se lovește toată ziua cu capul de pereți. La întrebarea: care sunt cele mai sensibile organe, răspunsul este: buzele și nu vârfurile degetelor de la picioare cum sunt tentați mulți să răspundă.

Și, în cele din urmă, vă spunem că oamenii sunt singurele animale care au capacitatea de a desena linii drepte și că pielea unui om este înlocuită de cel puțin 1.000 de ori într-o viață.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×