S-a găsit antidotul împotriva mahmurelii! Cercetătorii au găsit soluția să protejeze și ficatul consumatorilor!

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
15/05/2018, 14:09
S-a găsit antidotul împotriva mahmurelii! Cercetătorii au găsit soluția să protejeze și ficatul consumatorilor!
Antidotul impotriva mahmurelii protejeaza ficatul!

Cercetătorii par a fi găsit răspuns la probleme cauzate de alcool! Aceștia au descoperit cum să ajute organismul să descompună mai repede moleculele de alcool, dar și cum să protejeze ficatul în acest timp!

Inspiraţi de abordarea organismului de a dezintegra alcoolul, profesorul Yunfeng Lu şi studentul său Duo Xu, de la Universitatea California, Los Angeles, şi profesorul Cheng Ji, un expert în boli hepatice de la Keck School of Medicine de la Universitatea California, au ales trei enzime naturale care transformă alcoolul în molecule inofensive, scrie The Conversation.

Antidotul mahmurelii protejează ficatul de ravagiile făcute de alcool

Partea dificilă a fost administrarea acestor enzime în ficat într-un mod sigur, atât pentru enzime, cât şi pentru organism. Savanţii le-au învelit în nanocapsule realizate dintr-un material deja aprobat de U.S. Food and Drug Administration. Acestea au fost injectate în venele şoarecilor în stare de ebrietate, devenind, odată ajunse în ficat, mini-reactoare de digerare a alcoolului. Nivelul de alcool din sângele şoarecilor a scăzut cu 45% în doar patru ore, comparativ cu grupul de control, căruia nu i-a fost administrat medicamentul. Medicamentul va proteja ficatul de efectele nocive ale alcoolului, spun cercetătorii.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×