Cel puţin 4 oameni au murit în Spania, după ce o furtună violentă s-a abătut asupra unor regiuni din estul ţării

în Stiri de ultima ora
21/01/2020, 21:01
Cel puţin 4 oameni au murit în Spania, după ce o furtună violentă s-a abătut asupra unor regiuni din estul ţării
Cel puţin 4 oameni au murit în Spania, după ce o furtună violentă s-a abătut asupra unor regiuni din estul ţării. Sursa foto: Hepta

Spania se află în alertă din cauza furtunilor violente ce afectează 30 de regiuni ale statului iberic. În acest moment serviciile publice au fost închise, iar transporturile sunt grav afectate.

Furtuna Gloria a paralizat zone importante din Spania

Furtuna puternică ce afectează Spania, denumită Gloria, face ravagii în mai multe zone, printre care Valencia, la țărmul Mării Mediterane, dar și în zona Insulelor Baleare.

Țărmul Valenciei a fost izbit de valuri de apă ce au atins în jur de 8 metri și jumătate în înălțime, iar autoritățile au declarat că acesta este un nou record, informează PROTV. Rafalele de vânt au avut viteze de până la 155 km/oră.

 „Drumul care înconjoară digul e distrus complet. Nu mai există. Plouă în continuare, dar sperăm că nu va dura, altfel va fi o problemă pentru turismul de iarnă”, a afirmat un localnic.

În alte zone din Spania, oamenii au avut parte de ninsori masive. Astfel, în jur de 120 de consilii locale din provincia Valencia au hotărât să suspende cursurile școlare, iar mai multe drumuri au fost închise din cauza zăpezilor.

Cel puţin 200 de zboruri au fost anulate sau dirijate către alte destinaţii

„Drumul e închis. Vrem să vedem dacă sunt maşini blocate în această zonă. Plugurile de zăpadă lucrează în partea de nord a drumului. Îi rugăm pe oameni să rămână acasă dacă e posibil”, a declarat un ofițer de trafic, conform PROTV.

Mai mult de 200 de zboruri au fost anulate ori dirijate către alte destinații, după ce aeroportul din Alicante a fost închis din cauza condițiilor meteo extreme.

Vremea rea a dus și la mai multe decese, astfel că un bărbat și-a găsit sfârșitul după ce a fost lovit de țigle spulberate de vântul puternic, un șofer a decedat după ce a fost lovit de o altă mașină, iar mai multe persoane au murit din cauza hipotermiei.

Furtuna Gloria își continuă traseul spre Franța, în zona Pirineilor Orientali. Acolo au fost emise mai multe coduri portocalii pentru zăpadă, polei, ploi masive și inundații.

Situația din Franța este la fel de gravă, iar un meteorolog a declarat că în zonă nu a mai fost înregistrată o astfel de furtună din 1982.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×