Cel mai inedit mod prin care un român și-a cheltuit banii de la Loto 6/49

Silviu Ghering   
în Stiri mondene
31/01/2019, 14:54
Cel mai inedit mod prin care un român și-a cheltuit banii de la Loto 6/49
Cel mai inedit mod prin care un român și-a cheltuit banii de la Loto 6/49

Loto 6/49 este speranța „ieșirii din foame” pentru milioane de români. Și ispita! Pentru că, nu?, știe toată lumea că „banii sunt ochiul dracului”. Iar milioanele venite peste noapte pot lua mințile oricui. Cu toate acestea, cele 6 numere norocoase din cele 49 aflate în sfera speranțelor la Loteria Română sunt așteptate cu sufletul la gură de două ori pe săptămână, joi și duminică, cum spuneam, de milioane de români. În ciuda șansei minime de a câștiga marele premiu de la categoria I, 1 la 13.983.816. Probabilitatea de a „împușca” cele „6 norocoase” este de 0,00000007%.

Iar o mare parte dintre cei care, totuși, au avut noroc cu carul și au câștigat, au risipit banii, dacă nu chiar mai rău, bogăția i-a băgat în mari belele cu legea. Gabriel Bobic (580.000 de dolari în 1995), Mădălin David (2,4 miliarde de lei vechi în 1999), Daniel Neculai Amariei (1,3 milioane de dolari în 2003), Mihai Cazacu (3,8 milioane de euro în 2008) sunt doar câteva exemple de mari câștigători cărora banii le-au distrus viața.

Cel mai inedit mod prin care un român și-a cheltuit banii de la Loto 6 din 49

Gheorghe Breabăn este un moldovean de 59 de ani din comuna Vicovu de Jos, judeţul Suceava. În febriarie 2004 a cîștigat 1,5 milioane de euro, un BMW seria 5 şi un apartament cu 3 camere în municipiul Bucureşti  la Loto 6/49. Avea doi copii și era șef de depozit la o firmă din comună, care comercializa materiale de construcție. De frica ghinionului și a necazurilor prin care auzise că au trecut atâția câștigători dinaintea lui, Gheorghe Breban a „băgat” banii într-o… biserică!

„Miliardarul” Gheorghe Breabăn a știut ce să facă în privința banilor câștigați la Loto 6/49: a ajutat comuna, la biserică și la școală
„Miliardarul” Gheorghe Breabăn a știut ce să facă în privința banilor câștigați la Loto 6/49

Nu, nu i-a ascuns într-o biserică, i-a dat pentru construirea bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Vicovu de Jos. Nu pe toți, „numai” 100.000. De euro. Devenind astfel ctitor al lăcaşului de cult din comuna sa. Nu s-a oprit aici în ceea ce privește comunitatea în care trăia. A ajutat şi şcoala din Vicovu de Jos cu 10.000 de euro pentru renovare și montarea unei centrale termice care să rezolve odată pentru totdeauna eternele probleme cu încălzirea claselor. Consătenii l-au poreclit, cum altfel?, „Miliardarul”.

Aici sunt banii câștigați la Loto 6/45 de Gheorghe Breabăn: în biserica din Vicovu de Jos, județul Suceava. A mai dat bani și pentru o centrală termică la școala din comună
Aici sunt banii câștigați la Loto 6/45 de Gheorghe Breabăn: în biserica din Vicovu de Jos, județul Suceava

Comparați șansele de a câștiga la Loto 6/49 și a… cădea cu avionul!

Abia după asta și-a pus la punct și viața personală. Și-a ajutat toate rudele cu bani, și-a construit acolo, în Vicovul de Jos, o casă impunătoare, și-a deschis o firmă în domeniul în care lucra, al materialelor de construcție pentru amenajări interioare și exterioare, și-a cumpărat o mașină. De cultivat cartofi, pentru că s-a apucat și de ceva agricultură, și de creșterea câtorva animale…

Ca să vă dați seama ce șanse aveți să-i pășiți pe urme „Miliardarului” Gheorghe Breabăn din Vicovu de Jos, trebuie să știți că atunci când zburați cu avionul aveți o „şansă” la 20.000 să vă prăbușiți, iar atunci când vă urcați într-o mașină probabilitatea de a sfârși într-un accidente de circulație este de 1 la 5000. Asta în timp ce șansa de a câștiga marele premiu de la categoria I este, așa cum am scris mai sus, de 1 la 13.983.816. Fix!

Șansele să câștigați la Loto 6/49 sunt incomparabil mai mici decât probabilitatea să vă prăbușiți cu avionul! Sau să aveți un accident de circulație!
Șansele să câștigați la Loto 6/49 sunt incomparabil mai mici decât probabilitatea să vă prăbușiți cu avionul!

Caz unic la Galați: marele câștigător care n-a apărut nici acum!

În decembrie 2013 un bilet de Loto 6/49 jucat la o agenție din Galați a avut toate numerele câștigătoare, 11, 34, 30, 3, 9, 5. Premiul la categoria I era de 1.899.025 de lei (427.708 euro la cursul de atunci, 4,44 lei/euro). Norocosul câștigător ar fi putut să-și cumpere cu acești bani 10 apartamente de 2 camere în Galaţi şi 8 maşini de lux. Numai că, incredibil, dar adevărat, nimeni nu a revendicat marele premiul! Iar banii s-au întors la Loteria Română după 90 de zile, conform regulamentului…

Banii nu aduc fericirea, se spune. ...Ci numărul lor! Loto 6/49 este speranța săptămânală a milioane de români de a „ieși din foame”
Banii nu aduc fericirea, se spune. …Ci numărul lor! Loto 6/49 este speranța săptămânală a milioane de români…

Angajata de la agenția Loto care a vândut biletul câştigător era cea mai mirată. În 20 de ani de serviciu nu se mai întâlnise niciodată cu o astfel de situaţie bizară: „Îmi pare foarte rău că nu şi-a ridicat banii. A fost prima oara când agenţia noastră a dat un bilet câştigător la categoria I la 6/49. Eu cred că ori nu ştie că a câştigat, dacă e plecat din ţară, ori nu mai are biletul din cine ştie ce motive”.

Curiozități despre Loto. Știați că…

  • 85% dintre câștigătorii la Loto din toată lumea vor să rămână anonimi?
  • 99% dintre câștigătorii la Loto continuă să joace și după ce au „prins” marele premiu?
  • Numai 52% dintre câștigătorii la Loto care au luat cel puțin 1 milion de dolari au renunțat la serviciu?
  • Un câștigător la Loto își cumpără, în medie, 4 automobile și… jumătate?
  • Un american are mai multe șanse să ajungă mare vedetă la Hollywood decât să câștige la Loto?
  • În septembrie 2009, în Bulgaria, s-a întâmplat un fapt unic în istoria loteriilor din toată lumea: au fost extrase aceleași 6 numere două săptămâni la rând, fără niciun câștigător prima dată, cu 18 a doua oară?
  • Numerele care se extrag cel mai des sunt 38, 23, 31, 25, 43, 33 și 44, în timp ce la polul opus, cel mai puțin extras număr este, normal, nu?, ghinionistul… 13?

„Ziariştii, televiziuneile mi-au adus la poartă sute de oameni din toate colţurile ţării. Toţi vroiau bani, să îi ajut. Aş fi cheltuit banii în câteva zile astfel. Atâta doar ce-am ajutat pe părintele de la noi din comună și pe directorul școlii, apoi rudele, că sunt rude, nu? Ce a rămas ne ajunge două vieți mie și familiei mele” – Gheorghe Breabăn

1/13.983.816 este șansa de a „împușca” toate cele 6 numere la Loto 6/49

1/54.201 este șansa să de a ghici 5 numere la Loto 6/49

1/1.032 este șansa de a nimeri 4 numere la loto 6/49

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×