„Ceasul Apocalipsei” nu a fost niciodată mai aproape de miezul nopții! Oamenii de știință, avertizare teribilă pentru politicieni

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
24/01/2020, 20:23
„Ceasul Apocalipsei” nu a fost niciodată mai aproape de miezul nopții! Oamenii de știință, avertizare teribilă pentru politicieni
„Ceasul Apocalipsei” nu a fost niciodată mai aproape de miezul nopții! *foto: nypost.com

Oamenii de știință ai lumii care calculează așa-numitul „Ceas al Apocalipsei” anunță că omenirea mai are doar 100 de secunde până la dispariție, arată BBC.

Apocalipsei, cel care arată simbolic cât de mare este pericolul de distrugere a planetei, a fost setat cu doar un minut și 40 de secunde înainte de miezul nopții, din pricina amenințărilor care au apărut în 2019 și la începutul anului 2020.

Ceasul Apocalipsei se apropie tot mai tare de miezul nopții!

Oamenii de știință arată că printre factorii care au dus la înaintarea Ceasului Apocalipsei sunt ameninţarea nucleară, schimbările climatice, foametea şi lipsa apei din tările subdezvoltate, explozia demografică din tările lumii a treia.

Oamenii de ştiinţă au dat vina pe liderii mondiali, care au „distrus” acordurile internaţionale şi au denigrat şi negat dovezile ştiinţifice privind încălzirea globală.

„Faptul că ceasul este acum la doar 100 de secunde de miezul nopții este o veste proastă. Ceea ce am spus anul trecut este acum o realitate tulburătoare prin faptul că lucrurile nu se îmbunătățesc. Experiența trecută ne-a învățat că, chiar și în cele mai neplăcute perioade ale Războiului Rece, putem să ne reunim. Este timpul să facem din nou acest lucru”, a spus astrofizicistul Robert Rosner.

Ce este „Ceasul Apocalipsei” și când a mai fost atât de aproape de miezul nopții

Preşedintele Buletinului Oamenilor de Ştiinţă în Domeniul Nuclear a declarat că ne aflăm în faţa unei adevărate urgenţe, deoarece am ajuns să indicăm în secunde cât de aproape este omenirea de catastrofă, nu în ore și nici măcar minute.

Ceasul Simbolic a fost creat în 1947 de oamenii de știință americani care au lucrat la Proiectul Manhattan, cel care a dezvoltat prima armă nucleară. La acel moment, ceasul a fost setat cu șapte minute înaintea miezului nopții. De atunci a fost data înapoi cu câteva ocazii.

De exemplu, ceasul a ajuns la 3 minute până la miezul nopții în 1949, când URSS a testat prima bombă atomică sau în 1984, când relațiile americano-sovietice au fost la un nivel extrem de scăzut. Cu toate acestea, oamenii de știință nu au setat ceasul niciodată atât de aproape de Apocalipsă.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×