Ceai pentru tuse: cum să tratezi răceala în cel mai eficient mod, fără medicamente!

Ciprian Postolache   
în Stiri mondene
12/02/2019, 21:39
Ceai pentru tuse: cum să tratezi răceala în cel mai eficient mod, fără medicamente! GALERIE FOTO
Ceai pentru tuse cum să tratezi răceala în cel mai eficient mod, fără medicamente!

Dacă vrei să tratezi răceala în cel mai eficient mod, fără medicamente, iată cum poți să faci acest lucru. Cele mai bune remedii sunt ceaiurile de tuse. Pe lângă faptul că acestea sunt naturale, fiind din plante, efectul lor este mult mai apreciat de cei care le folosesc pentru că unele sunt și plăcute la gust.

Ceaiurile de tuse s-au dovedit eficiente în combaterea răcelii și a tusei de orice fel. Evident acestea nu sunt pe placul tuturor, dar toate ceaiurile au un avatanj în fața medicamentelor și anume acestea sunt un remediu sută la sută natural. Bine preparat un ceai de tuse poate avea efect imediat, ba chiar poate fi și plăcut la gust.

Ceai pentru tuse și răceală! Ulmul, nuca, cimbrul, portocala, cele mai bune remedii

Cele mai bune ceaiuri pentru a trata răceala și tusea au mare succes la cei care caută un remediu naturist pentru a scapa de clasicele medicamente. Iată, care sunt cele mai bune ceaiuri de tuse, care se pot consuma ca alternativă la medicamentele clasice sau pur și simplu ca remediu natural împotriva răcelii și a tusei.

Ceai pentru tuse: cum să tratezi răceala în cel mai eficient mod, fără medicamente!

Ceai din scoarţă de ulm

Ceaiul din scoarţă de ulm este bun pentru că formează o peliculă pe membrana mucoasei faringelui, care stimulează expectoraţia. Acest lucru înseamnă o ameliorare a tusei. Se poate amesteca o linguriţă cu pudră din scoarţă de ulm într-un pahar cu apă, la care se pun apoi câteva picături de tinctură de lemn dulce. Acesta are proprietăţi antiinflamatoare, dar și oferă un gust mai bun băuturii.

Ceai din coji de nucă

Frunzele și cojile de nucă s-au folosit încă din cele mai vechi timpuri pentru tratarea diferitelor boli. Asta, datorită funcțiilor depurative, antiinflamatoare, calmante și cicatrizante pe care cojile de nucă le au.

Ceai de ghimbir cu cimbru

Ghimbirul are proprietăţi expectorante. Acest lucru ajută la ruperea mucusului format în gât şi te scapă de tusea seacă. Se amestecă 2-3 bucăţele de ghimbir proaspăt  într-o cană mare de apă fiartă. Se adaugă puţin oregano sau cimbru. Aceste ierburi au efecte expectorante. Se poate consuma acest ceai de 2 ori pe zi.

Ceai de scorţişoară cu coajă de portocală

Scorţisoara, usturoiul şi ardeiul iute sunt condimente care cresc temperatura corpului. Ele ajută astfel la intensificarea metabolismului şi la vindecarea răcelii care se manifestă prin tuse. Nu numai tusea este se tratează cu ajutorul ceaiului de scorţişoară. Bronşita, enterocolita, parazitozele şi candidoza pot fi și ele tratate în același mod.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×