Mihaela Bilic: Cel mai bun remediu pentru gripă și răceală e supa de pui. Cum se prepară

Maria Cristina   
în Stiri de ultima ora
22/01/2019, 14:21
Mihaela Bilic: Cel mai bun remediu pentru gripă și răceală e supa de pui. Cum se prepară
Mihaela Bilic: Cel mai bun remediu pentru gripă și răceală e supa de pui. Cum se prepară
 Mihaela Bilic a vorbit despre cele mai bune remedii împotriva gripei și răcelii. Nutriționistul îi îndeamnă pe români să consume anumite alimente pentru a „fenta” răceala și gripa de sezon. Medicul îi sfătuiește pe oameni să consume fructe și legume bogate în vitamina C, dar și suplimente care adigură aportul necesar pentru imunitate.

„Din punct de vedere al alimentației, putem face lucruri pentru sănătatea noastră. Vitamina C e aliatul nostru. Un gram pe zi poate nu doar să previna boala, ci și să diminueze simptomele bolii. De data aceasta, aș recomanda vitamina C sub formă de suplimente. Ca să luăm din legume și fructe, ar trebui să mâncăm 3-4 kilograme pe zi„, spune Mihaela Bilic.

Nutriționistul Mihaela Bilic ne spune care este cel mai bun remediu pentru boală

Mihaela Bilic: Cel mai bun remediu pentru gripă și răceală e supa de pui. Cum se prepară
Mihaela Bilic: Cel mai bun remediu pentru gripă și răceală e supa de pui. Cum se prepară

Nutriționistul Mihaela Bilic ne spune care este cel mai bun remediu pentru boală. Leacurile băbești pot fi de mare folos atunci când luptăm împotriva răcelii, spune medicul.  „Din punct de vedere al mâncării, bunicile știau, și culmea este eficient, cel mai bun remediu pentru răceală și gripă este supa de carne. Supa de pui caldă are acest efect miraculos. Prin intermediul unui aminoacid numit cistină, scade congestia la nivelul căilor respiratorii, ajută ameliorarea respirației și la nivelul mucoaselor, tot ce înseamnă nas înfundat va fi ajutat de o supă caldă de pui”, recomandă nutriționistul.

„Din punct de vedere al mâncării, aș recomanda condimentele, ingrediente de tip usturoi, ardeiul iute, care are efectul extraordinar la nivelul ochilor și nasului, fluidifică secreţiile și, chiar dacă ne curge nasul mai mult, el reușeste să elimine inflamația. Un element care vine din Asia, tot mai la modă, e ghimbirul. Recomand proaspăt ras sau infuzie. Sunt condimentele care ne ajută eficient„, adaugă Bilic.

„Din punct de vedere al medicamentelor, tot ce înseamnă produse antiinflamatoare, tip paracetamol, pot ameliora. Când răceala are manifestări suplimentare, adică migrenă, tuse, trebuie să mergem la doctor, pentru că s-ar putea să fie o gripă mai gravă, care nu se tratează la domiciliu. Febra, în primă fază, e un fenomen natural al organismului. Prin creșterea temperaturii, omoară microbii.

Din această cauză febra și transpirațiile sunt prima barieră de protecție a org. Nu trebuie să ne speriem. Din punct de vedere al suplimentelor, vitamina C poate fi în produse alături de zinc. Este un alt mineral care crește imunitatea”, explică Mihaela Bilic.  

„Imunitatea „locuiește” la nivelul tubului digestiv. În colon sunt populațiile de bacterii care ne asigură imunitatea. Un organism de 60 de kilograme, are 2 kilograme de bacterii vii. De echilibrul lor depinde sănătatea noastră și n-ar fi rău să le hrănim. Trebuiesc hrănite cu produse de tip probiotic, care înseamnă orice fel de aliment fermentat, lactate, murături, avem bacterii vii. Sau amidonul care hrănește aceste bacterii. Din păcate, foarte multă lume renuntă la produse făinoase pe criteriul de siluetă. Însă, acești colocatari de care ține imunitatea trebuie hrăniți, așa că nu eliminați din alimentație cartoful, banana. Amidonul face foarte bine la nivelul intestinului. Vitamina C, înainte de sezonul rece, 1 gram pe zi, 3 luni, poate crește imunitatea până la 20%”, mai adaugă nutriționistul.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×