Cea mai puternică rugăciune către Maica Domnului pe care să o rostești de Izvorul Tămăduirii

Stefania Băcanu   
în Stiri mondene
23/04/2020, 21:15
Cea mai puternică rugăciune către Maica Domnului pe care să o rostești de Izvorul Tămăduirii
Cea mai puternică rugăciune către Maica Domnului pe care să o rostești de Izvorul Tămăduirii

Maica Domnului este grabnic ajutătoare și folositoare, dacă te rogi către ea puternic de Izvorul Tămăduirii. Această sărbătoare, care are loc în prima vineri după Paște, este închinată Micii Domnului.

Rugăciune puternică spre Maica Domnului de Izvorul Tămăduirii

În vinerea din Saptămâna Luminată, creștinii ortodcși prăznuiesc Izvorul Tămăduirii. Această mare sărbătoare ne aduce aminte de una dintre minunile Maicii Domnului, cea a vindecării orbului. Maica Domnului i-a dat să bea apă dintr-un izvor și așa, bărbatul s-a vindecat.

„Preacurată, Preanevinovată, Preamilostivă, Prealăudată, pururea Fecioară Născătoare de Dumnezeu Marie, Izvor al Dumnezeieștii Tămăduiri, grabnic ascultătoare și eliberatoare, apărătoare nebiruită a creș­tinilor, mijlocitoare statornică către Făcătorul, nă­dejdea, acoperământul și ajutorul celor ce aleargă la tine și cer dumnezeiască ta înțelegere. Nimeni din cei ce au venit la ține nu a ieșit afară lepădat, curată Fecioară Născătoare de Dumnezeu, ci, cerând harul, a primit darul cererilor celor de folos”.

„Și noi, păcătoșii și nevrednicii robii tăi, intrând cu nevrednicie în preacurata ta casă, în această sfântă mânăstire, alergăm către ține, scăparea noastră, apă­rătoarea noastră, nădejdea, acoperământul, ajutorul nostru, iar tu, ca Maica noastră duhovnicească, preaiubitoare și preamilostivă, asculți cererile noastre”.

„Maica noastră duhovni­ceașcă, izvorule al tămăduirilor, noi cei mici, cei pă­catosi, cei nevrednici robi ai tăi și fii ai tăi duhovnicești, mădularele cuvântatoare ale turmei lui Hristos, ale acestei alese a Lui Biserici Ortodoxe, ca niște bolnavi și neputincioși, cu frică de a nu fi sfâșâați de lupii cei turbați, ca niște oameni cu puțină credință, neputând să ne împotrivim mâniei valurilor sălbatice ale ereticilor, scăpăm cu pocăință și cu lacrimi la aju­torul tău cel nebiruit și la Acoperământul Tău cel tare”.

„Întinde, Stăpână, Acoperământul tău cel tare și ocrotește-ne pe noi, fiii tăi, sub Acoperământul aripi­lor milostivirii tale și al dragostei tale de maică și păzește-ne de încornorații cei nevăzuți, care caută să ne sfâșie pe noi”.

„Mijlocește către Fiul tău și Dumnezeul nostru pentru iertarea păcatelor noastre, pentru luminarea sufletelor și a cugetelor noastre, pentru călăuzirea pe calea adevărului, pentru întărirea noastră în adevăra­ta credință ortodoxă și pentru predaniile cele aposto­lice și patristice”.

„Ține-ne pe noi în dragostea cea ade­vărată și curată către aceasta și către aproapele nos­tru, întărește-ne pe noi în Tine, spre mărturisirea și spre lupta virtuții și descoperă-ne nouă voia lui Dum­nezeu cea preabună, cea desăvârșită. Amin!”

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×