Cea mai puternică rugăciune a lui Arsenie Boca! Se spune împotriva bolilor

Bogdan Solomon    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri mondene
17/06/2019, 18:01
Cea mai puternică rugăciune a lui Arsenie Boca! Se spune împotriva bolilor
Arsenie Boca, unul dintre cei mai mari duhovnici români din toate timpurile. Sursa foto:Facebook

Arsenie Boca este perceput de majoritatea credincioșilor drept unul dintre cei mai importanți duhovnici ai secolului trecut, mormântul său de la Mănăstirea Prislop fiind locul în care mii de pelerini români preferă să meargă pentru a se reculege și a se ruga în momentele dificile.

Arsenie Boca a lăsat credincioșilor multe rugăciuni deosebite

S-a stins din viață la 79 de ani, cu doar o lună înaintea declanșării Revoluției ce avea să răstoarne regimul comunist condus de Nicolae Ceaușescu, de pe urma căruia duhovnicul a pătimit enorm, fiind dus la Canal și, ulterior, înarcerat la Jilava. În ciuda tuturor chinurilor la care l-au supus autoritățile vremii, nu a renunțat nici măcar o clipă la credința sa, lăsând moștenire unele dintre cele mai frumoase și prețioase rugăciuni.

Printre acestea, se numără și cea pe care Arsenie Boca o rostea adesea, pentru a primi binecuvântarea Domnului și pentru a-i ajuta pe credincioși să scape atât de blesteme, cât și de bolile cu care se confruntă de-a lungul vieții.

Arsenie Boca a lăsat moștenire o serie de rugăciuni. Sursa foto:Observator.ro
Arsenie Boca a lăsat moștenire o serie de rugăciuni. Sursa foto:Observator.ro

Cea mai puternică rugăciune a lui Arsenie Boca. Rostește-o, pentru a scăpa de boli și blesteme

Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mă ca astăzi, în toată ziua, să am grijă să mă lepăd de mine însumi, ca nu cumva, ţinând la mine, să Te pierd pe Tine.

Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mi ca rugăciunea preasfântului Tău nume să-mi lucreze în minte mai mult decât fulgerul pe cer, ca nici umbra gândurilor rele să nu mă întunece, căci iată, păcătuiesc în tot ceasul.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, că umblăm împiedicându-ne prin întuneric. Patimile au pus tină pe ochii minţii noastre.

Uitarea s-a întărit în noi ca un zid, împietrind inimile noastre şi toate împreună au făcut temniţă în care Te ţinem fără cercetare, aşa risipind în deşert zilele noastre, umbriţi şi desădiţi până la pământ.

Doamne, Cela ce vii între oameni în taină, ai milă de noi şi pune foc temniţei ce Te ține, aprinde dragostea în inimile noastre, arde spinii patimilor noastre şi fă lumină sufletelor noastre.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă şi vino de Te sălăşluieşte întru noi, dimpreună cu Tatăl şi cu Duhul Tău cel Sfânt. Căci Duhul Sfânt se roagă pentru noi cu suspine negrăite, când graiul şi minte noastră rămân neputincioase.

Doamne, Cela ce vii în taină, ai milă de noi, că nu ne dăm seama cât suntem de nedesăvîrşiţi şi cât eşti Tu de aproape de sufletele noastre şi cât ne depărtăm noi de Tine prin păcatele noastre. Ci luminează, Doamne, lumina Ta peste noi, ca să vedem lumina prin ochii Tăi şi să trăim în veci prin viaţa Ta. Lumina şi bucuria noastră, slavă Ţie!” , este textul rugăciunii lăsate moștenire de Arsenie Boca, unul dintre cei mai mai duhovnici români ai tuturor timpurilor.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×