Cea mai modernă tehnică de corecție a dioptriilor: „Durează doar câteva minute”

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
01/10/2018, 00:00
Cea mai modernă tehnică de corecție a dioptriilor: „Durează doar câteva minute”
Diptriile mari se pot îndepărta cu laser în doar 24 de secunde

Cea mai nouă tehnică pentru dispariția problemelor de vedere a ajuns în România prin 3 doctori. Corectarea dioptriilor mari se rezolvă cu operația care se face cu laserul performant ReLex Smile. Andrei Filip, membru al Societății de Oftalmologie, al Academiei Americane de Oftalmologie și al Asociației Panamericane de Oftalmologie are mii de operații de genul acesta la activ.

Dacă dioptriile nu pot fi operate în totalitate, acestea pot fi eliminate treptat,  li se reduce numărul, iar când laserul nu este indicat pentru pacient, variantele sunt: înlocuirea cristalinului sau implantarea unor lentile intraoculare, peste critalin.

Operația dioptriilor, mai eficientă ca niciodată

Doar trei medici din România operează cu cel mai performant și eficient laser pentru a îndepărta problemele de vedere ale pacienților.
„Există multe boli, iar din punct de vedere al cazuisticii, ne întâlnim cu tot ce ne putem imagina. Însă, în clinica noastră ni se adresează în special oameni cu cataractă, miopie, hipermetropie, astigmatism, glaucom, degenerescente retiniene, dar şi multe altele”, a spus doctorul Andrei Filip.

 Cât de mult menține problemele dioptriilor lipsa alimentației sănătoase?

„Consider că în viaţă trebuie să existe un echilibru în tot ce facem, inclusiv în alimentaţie. Nu în ultimul rând, consider că bagajul genetic influenţează foarte mult. Afecţiunile oftalmologice pot fi prezente la orice vârstă, inclusiv cataracta sau glaucomul. Strabismul sau dioptriile pot împiedică bună dezvoltare a sistemului vizual”, a  mărturisit doctorul.

Operația cu laser a dioprtriilor, o noutate pentru România

Clinica doctorului Andrei Filip este singura din țară care efectuează o astfel de operație a îndepărtării dioptriilor, plus alte câteva clinici din Europa Centrală și de Est. Laserul precis cu care se operează este un laser cu femtosecunde. Procedura ReLax SMILE durează 24 de secunde, totaă operațiunea ducânduse la câteva minute. Doctorul Andrei Filip a făcut această operație de corecție a dioptriilor de peste 1.100 de ori.

Care sunt riscurile?

Refacerea vederii este foarte rapidă, la doar 72 de ore după efectuarea corecției. ReLax SMILE este cea mai stabilă operație a dioptriilor în timp. Cu toate acestea, organismul uman este într-o continuă evoluție, așa că poate exista fenomenul de regresie. Dioptriile pot reveni din cauza activităților îndelungate la birou, privirea aproape, multe ore petrecute la calculator/telefon/tabletă.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×