Cea mai înaltă clădire din Europa este finalizată

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
03/11/2018, 14:23
Cea mai înaltă clădire din Europa este finalizată GALERIE FOTO
Cea mai înaltă clădire din Europe

Recent au fost finalizate lucrările pentru cea mai înaltă clădire din Europa. Aceasta se află în St. Petersburg, Rusia, și întrece cu aproape 100 de metri clădirea Empire State Building. Nordul orașului din Rusia are aproximativ jumătate de kilometru înălțime și cuprinde 87 de etaje.

Empire State Building are doar 382 de metri, pe când cea mai înaltă clădire, aflată în Europa, are 462 de metri. Inaugurarea acesteia se va face la mijlocul anului 2019, astfel că cei curioși trebuie să mai aștepte.

Cea mai înaltă clădire din Europa întrece Empire State Building

Nordul orașului St Petersburg, găzduiește cel mai înalt zgârie-nori, mai înalt chiar și decât renumita clădire Empire State Building, New York. Diferența dintre cele două clădiri înalte este că cea aflată în Rusia are 462 de metri, iar cea aflată la New York are doar 381 de metri.

Cea mai înaltă clădire din Europa este situată în nordul Rusie, St. Petersburg
Cea mai înaltă clădire din Europa este situată în nordul Rusie, St. Petersburg

Imobilul care are 87 de etaje se numește Lakhta Center și va putea fi vizitat începând cu jumătatea anului 2019. Ce mai înaltă clădire din Europa va cuprinde: un centru sportiv, un centru medical, o zonă pentru diverse expoziții, un centru educațional, o platformă superbă care „coafează” peisajul, numeroase cafenele și magazine, zone de distracții, dar și cinematografe.

Baza celei mai înalte clădiridin Europa care se află în St. Petersburg, Rusia
Baza celei mai înalte clădiri din Europa care se află în St. Petersburg, Rusia

Așa supranumitul „orașul pe verticală” a avut nevoie de o sumă de 100 de ruble( 1.52 miliarde de dolari) pentru a putea fi construit. Proiectul celei mai înalte clădiri din Europa a început încă din 2012. Cu toate că înălțimea se voia mai mică de unii politicieni locali și activiști, acest lucru pare că nu a fost luat în considerare. Lakhta Center va avea din 2019 titlul de sediu pentru gigantul rus Gazprom.

Vârful celei mai înalte clădiri din Europa este mai înaltă chiar și decât renumita construcție Empire State Building, din New York
Vârful celei mai înalte clădiri din Europa este mai înaltă chiar și decât renumita construcție Empire State Building, din New York

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×