Cea mai bună reţetă de cozonac dezvăluită vreodată de un master chef!

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
15/12/2017, 15:30
Cea mai bună reţetă de cozonac dezvăluită vreodată de un master chef!

Aţi încercat să faceţi cizonac şi nu v-a ieşit reţete aşa cum speraţi? Nicio problemă! Unul dintre cei mai apreciaţi bucătari-şefi din România, Cătălin Scărlătescu, a acceptat înainte de Crăciun să-şi dezvăluie reţeta specială de cozonac, care păstrează gustul autentic românesc, deşi unele ingrediente provin de pe alte meleaguri!

Ingrediente: 1 kg făină, 250 grame de zahăr,  450 grame de lapte, 5 ouă, 60 grame de drojdie, 300 grame de unt belgian, 500 grame de nucă, 200 grame de rahat, 150 grame de ciocolată belgiană, 30 grame de portocală confiată, 30 grame de coajă de lămâie.

Cea mai delicioasă reţetă de cozonac, de la un master chef!

Mod de preparare:   Amestecăm drojdia cu 100 ml lapte şi trei linguri cu făină şi lăsăm compoziţia să crească la cald până îşi dublează volumul. Laptele se fierbe împreună cu zahărul, apoi se amestecă până se dizolvă. Gălbenuşurile se freacă cu praful de sare. Punem făina într-un vas şi turnăm pe rând, amestecând, gălbenuşurile, laptele împreună cu zahărul topit şi untul, portocala confiata.

Frământăm bine, până obţinem un aluat omogen, consistent şi elastic. Compoziţia astfel obţinută se lasă la dospit circa o oră. Luăm apoi o bucată de aluat, o întindem bine, punem peste crema de nuci cu ciocolata belgiană, rahat şi stafide şi o rulăm. Rulada obţinută o secţionăm în două pe lungimea sa şi cele două părţi astfel obţinute le împletim şi le ungem cu ou. Se pun apoi într-o formă tapetată în prealabil cu unt şi făină şi le lăsăm la dospit aproximativ două ore. Când aluatul a crescut, dăm tava la cuptor pentru circa 45 de minute-1 oră la 160 de grade. 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×