Cea mai bună pizza de casă. Reţeta cu care îţi vei impresiona toţi prietenii în weekend

Bogdan Solomon   
în Stiri mondene
01/02/2020, 17:12
Cea mai bună pizza de casă. Reţeta cu care îţi vei impresiona toţi prietenii în weekend
Cea mai bună rețetă de pizza gătită în casă. Noi îți recomandăm varianta cu cârnăciori. Sursa foto: culinar.timpul.md

Weekend-ul este momentul ideal pentru a-i surprinde pe cei dragi cu cele mai gustoase mâncăruri gătite chiar de tine, iar dacă le este poftă de pizza, nu trebuie să îți faci nicio grijă. Ți-am pregătit o rețetă specială care va transforma masa cu prietenii într-un adevărat festin culinar cu specific italienesc. Doar știm că nimeni nu poate rezista celebrului preparat care îmbină blatul subțire și crocant cu ingrediente ușoare, într-un echilibru perfect.

Pizza de casă, răsfățul ideal pentru un weekend cu prietenii

Dincolo de savoarea cu care i-a cucerit pe pofticioșii din întreaga lume, pizza nu are nevoie de un timp îndelungat pentru a fi preparată și te salvează de fiecare dată când nu mai ştii ce să gătești, mai ales că poți folosi orice găsești prin frigider. Secretul stă în blat, spun specialiștii, care îți recomandă să nu folosești mai mult de trei ingrediente pentru topping.

Ingrediente:

  • 500 de grame de făină
  • 10 grame de drojdie proaspătă
  • o jumătate de linguriţă de zahăr
  • 320 de mililitri de apă călduţă
  • o linguriţă de sare
  • ulei de măsline
  • puţin gris
  • ingredientele preferate de pizza (ciuperci, măsline, ardei, bacon, mozzarella, piept de pui, salam, cârnaţi, ceapă, porumb, şuncă etc)

Cum să prepari cea mai bună pizza de casă pentru o masă de weekend cu prietenii

Pentru început, amestecă drojdia cu zahărul şi lasă-l puțin să se „odihnească“, apoi amestecă în apă rezultatul obținut. Toarnă compoziția de apă, zahăr și drojdie în făină, după care frământă cu atenție, până când compoziţia se transformă într-un aluat moale. Adaugă sarea şi mai frământă puțin.

Apoi pune aluatul într-un castron mare, nu înainte de a-l  unge cu puţin ulei, acoperă-l cu un prosop umed şi lasă-l să crească într-un loc cald timp de patru ore. Împarte aluatul crescut în porţii de mărimea unei mandarine şi presează-le, pe rând, pe suprafaţa de lucru presărată în prealabil cu puţină făină.

Între timp, încălzește cuptorul, pentru că îl vei pune serios la treabă. Aluatul deja împărţit şi presat trebuie întins cu grijă în aer sau, dacă nu reușești, folosește un făcăleţ. Lasă coca un pic mai groasă pe margini, pentru ca ingredientele să nu curgă în tavă.

Unge cu puţin ulei o tavă rotundă, specială pentru pizza şi apoi tapeteaz-o cu un pic de gris. Poziţionează coca în tavă, adaugă ingredientele pe deasupra, toarnă un pic de ulei peste ele şi gătește preț de aproximativ opt minute sau până când aluatul de pe margini devine crocant şi auriu. Pizza ta este numai bună de servit, așa că vă dorim tuturor Poftă Bună!

 

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×