Cea mai bătrână femeie din lume a murit! Câţi ani avea

Ciprian Postolache   
în Stiri de ultima ora
02/02/2019, 15:04
Cea mai bătrână femeie din lume a murit! Câţi ani avea GALERIE FOTO

A murit cea mai bătrână femeie din lune. Koku Istambulova, o femeie din Cecenia, care deținea titulatura de cea mai bătrână femeie din lume, a decedat la vârsta de 129 de ani. În iunie aceasta urma să împlinească 130 de ani. Într-un interviu acordat înainte să treacă în neființă ea a spus că a trăit o singură zi fericită în viața sa. S-a întâmplat când a intrat în casa pe care și-a construit-o cu mâinile ei în întoarcerea din exil din Kazahstan.

O femeie, considerată de oficialitățile ruse ca fiind cea mai bătrână femeie care a trăit vreodată, a murit în liniște în timp ce spunea rugăciunile ei. Koku Istambulova supraviețuise represiunilor lui Stalin împotriva poporului cecen. În iunie ar fi împlinit 130 de ani, potrivit evidențelor fondului de pensii din Cecenia.  Ea era mai în vârstă decât o femeie înscrisă în Cartea Recordurilor din Rusia, care a murit luna trecută. Aceasta avea doar 128 de ani, au spus oficialii ruși.

A murit cea mai bătrână femeie din lume, la 129 de ani! A decedat în timp ce se ruga

O femeie din Cecenia, considerată cea mai bătrână din lume a decedat cu câteva luni înainte de mplinirea vârstei de 130 de ani. „De ce mi-a dat Allah o viață atât de lungă și atât de puțină fericire? Aș fi fost moartă demult dacă Allah nu m-ar fi ținut în mâinile sale. Am fost fericită o singură zi în viața mea și e greu să trăiești astfel, când tot ce-ți poți aminti e că ai murit acum mult timp”, a mărturisit femeia într-un interviu.

Koku Istambulova ar fi împlinit 130 de ani în iunie 2019

Rudele au povestit că aceasta s-a prăbușit la pământ și nu a mai putut fi savată, dar a apucat să se roage în timp ce se „stingea”. „Glumea, mergea fără probleme. Apoi, a căzut din picioare, dintr-o dată, acuzând dureri în piept. Am chemat un doctor, care ne-a spus că i-a scăzut presiunea sanguină și i-a făcut injecții. Dar nu au reușit să o salveze. A murit într-un mod liniștit, conștient, în timpul rugăciunii”,  a povestit o rudă a sa.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×