Koku Istambulova, cea mai bătrână femeie din lume! În 129 de ani a fost fericită o singură zi

Maria Cristina   
în Stiri de ultima ora
13/10/2018, 17:55
Koku Istambulova, cea mai bătrână femeie din lume! În 129 de ani a fost fericită o singură zi
Cea mai bătrână femeie din lume! În 129 de ani a fost fericită o singură zi

Koku Istambulova este cea mai bătrână femeie din lume, în vârstă de 129 de ani, ea a fost fericită o singură zi din viața ei. Femeia este considerată ca fiind cea mai longevivă persoană din lume. Ea a vorbit despre destinul tragic pe care l-a avut și despre vremurile grele pe care le-a trăit.

Koku I. are 129 de ani, iar potrivit documentelor care atestă acest lucru femeia s-a născut pe data de 1 iunie 1889. Koku este una dintre victimele regimului asupritor al lui Stalin, care a fost deportată și exilată în timpul celui de-al doilea război mondial.

Koku Istambulova, cea mai bătrână femeie, în vârstă de 129 de ani

Koku Istambulova
Pașaportul celei mai bătrâne femei din lume, Koku Istambulova

Femeia este perfect lucidă profund și emoționată atunci când vorbește despre trecutul său. Koku a povestit că cea mai îngrozitoare zi din viața sa a fost cea în care poporul său cecen a fost deportat de către Stalin în stepele din Kazahstan, în urmă cu 75 de ani. Iar cea mai fericită zi din viața sa a fost atunci când s-a întors în casa sa din țara natală, care era construită cu sudoarea și munca sa proprie, după ce a supraviețuit regimului stalinist, potrivit Daily Mail.

Koku Istambulova are 129 de ani și este cea mai bătrână persoană din lume

În 129 de ani a fost fericită o singură zi

Când s-a întors acasă, după experiența traumatizantă a regimului stalinist timp de 13 ani, în care a trăit departe de țara sa de baștină, Koku s-a apucat să-și construiască o altă casă, deoarece rușii ocupaseră o mulțime de case cecene.

„Care a fost cea mai fericită zi din viața mea? A fost atunci când am intrat pentru prima oară în casa mea. Era foarte mică, dar a mea. Am construit-o cu mâinile mele. Cea mai bună casă din lume. Am locuit acolo 60 de ani”

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×