Ce urmează pentru Viorica Dăncilă după ce guvernul a picat. Practic, rămâne șomeră

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
10/10/2019, 15:26
Ce urmează pentru Viorica Dăncilă după ce guvernul a picat. Practic, rămâne șomeră
Viorica Dăncilă, demisă din funcția de premier. Sursa foto: digi24.ro

Viorica Dăncilă a fost demisă astăzi din funcția de prim-ministru al României, în urma adoptării moțiunii de cenzură cu 238 de voturi. Viitorul fostului europarlamentar nu este unul tocmai roz căci, practic, candidatul PSD la alegerile prezidențiale este de azi șomer. Dăncilă a acceptat votul din Parlament susținând că au existat membri ai PSD care au trădat.

Viorica Dăncilă devine șomeră

S-a încheiat epoca Dragnea, spun cei mai mulți lideri ai Opoziției, prin căderea guvernului Dăncilă. Premierul României, prima femeie din istorie în această funcție, a ajuns la Palatul Victoria după plecarea a doi premieri PSD, Sorin Grindeanu și Mihai Tudose, pe 29 ianuarie 2018. Până pe 28 ianuarie, Dăncilă era europarlamentar.

Există și voci care spun că Dăncilă va fi premier interimar până după alegerile prezidențiale, lucru puțin probabil în acest moment, având în vedere faptul că s-a demonstrat că PSD nu mai deține majoritatea în Parlamentul European. Practic, au votat căderea Vioricăi Dăncilă inclusiv parlamentari de la PSD.

viorica dăncilă
Dăncilă a fost demisă cu 238 de voturi. Sursa foto: hotnews.ro

Ponta, marele câștigător pe partea stângă în urma votului de azi

Un rol important în căderea guvernului l-a avut Victor Ponta, liderul formațiunii Pro România, care a reușit să convingă pesediștii să i se alăture în demersul de înlăturare a premierului de la Palatul Victoria. De altfel, analiștii politici spun că pe partea stângă a spectrului politic românesc Ponta este marele câștigător în urma votului de astăzi.

Dăncilă a fost criticată azi în plenul Parlamentului inclusiv de către Călin Popescu Tăriceanu: „Doamna premier, dragă Viorica, nu aveam nici cea mai mică intenție să iau azi cuvântul, la dezbaterea moțiunii, am fost parteneri doi ani și jumătate. Dacă mă apucam eu să dau din casă, cum se spune, fii convinsă că aveam mai multe de spus decât cei de la PNL sau de la USR, dar nu am vrut. Doamna prim-ministru ne spunea la începutul verii că nu a fost ea, că a fost timorată, că nu se simțea confortabilă, nu se identifica, ce să înțeleg, că asta e linia personală”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×