Ce urmează pentru Viorica Dăncilă după ce a pierdut alegerile prezidențiale. Se vehiculează că va fi demisă din fruntea PSD

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
24/11/2019, 23:54
Ce urmează pentru Viorica Dăncilă după ce a pierdut alegerile prezidențiale. Se vehiculează că va fi demisă din fruntea PSD
Viorica Dăncilă va fi schimbată din fruntea PSD. Sursa foto: digi24.ro

Viorica Dăncilă are zilele numărate, având în vedere că, potrivit tuturor așteptărilor, candidata PSD a pierdut alegerile prezidențiale cu un scor foarte mic. Aceasta ar urma să fie demisă din fruntea partidului sau ar putea să își anunțe chiar ea plecarea astăzi.


UPDATE, ora 21:10. Viorica Dăncilă a pierdut drastic alegerile cucerind doar 35% din voturi! Conform informațiilor politixe, aceasta are zilele numărate în fruntea partidului psd


Viorica Dăncilă nu va mai fi șefa PSD

Șansele ca Viorica Dăncilă să piardă cu un scor cu 3 în față erau foarte mari, iar în acest context nu ar mai rămâne mult timp în fruntea partidului. Mai mulți lideri din teritoriu spun că PSD trebuie reformat și liderul trebuie schimbat, notează capital.ro, care a obținut aceste informații pe surse.

Printre persoanele cele mai critice la adresa Vioricăi Dăncilă se numără șeful din Olt, Paul Stănescu, primărița Capitalei, Gabriela Firea și europarlamentarul socialist Claudiu Manda. Pesediștii se tem că menținerea în fruntea partidului a Vioricăi Dăncilă ar însemna un rezultat dezastruos și la următoarele alegeri, locale și parlamentare, care vor avea loc în 2020.

Cine pândește președinția partidului

La pândă stau mai mulți lideri politici, printre cele mai vehiculate nume fiind Lia Olguța Vasilescu, Eugen Orlando Teodorovici, Mihai Fifor, Stănescu și Firea pentru preluarea conducerii formațiunii de stânga.

Viorica Dăncilă a fost europarlamentar și premier al României, iar marele handicap al fostei șefe a Executivului a fost apropierea de liderul Liviu Dragnea, condamnat la închisoare pe 27 mai, imediat după europarlamentare.

Următoarele alegeri, așadar, vor avea loc în toamna anului următor, dacă nu mai devreme. Spunem mai devreme căci atât USR cât și PNL iau foarte serios în calcul posibilitatea organizării de alegeri anticipate.

Asta înseamnă că actualul cabinet, condus de Ludovic Orban, ar putea fi schimbat în urma alegerilor anticipate sau chiar menținut, în funcție de cum vor vota românii și pe cine vor valida cetățenii, căci USR reprezintă în acest moment principalul adversar pentru liberali.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×