Ce trebuie să ai în brad pe 25 decembrie, dacă vrei să îţi meargă bine în 2020

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
25/12/2019, 12:06
Ce trebuie să ai în brad pe 25 decembrie, dacă vrei să îţi meargă bine în 2020
Bradul de Crăciun este nelipsit în Noaptea Sfântă a Nașterii Domnului. Sursa foto: ziuadeconstanta.ro

Crăciunul este pentru mulți dintre noi cea mai așteptată zi din an, mai ales datorită bradului sub care Moșul le lasă copiilor cuminți darurile mult visate. Acesta trebuie, însă, împodobit cum se cuvine, iar tradiția spune că există anumite obiecte ce nu trebuie să lipsească niciodată, mai ales dacă ne dorim să avem parte de noroc în anul care vine.

Ce obiecte nu trebuie să lipsească din bradul de Crăciun

Împodobirea bradului este un obicei preluat de societatea românească încă din cele mai vechi timpuri, fiind întâlnit pentru prima dată în palatul regelui Carol I de Hohenzollern, în 1866. Pe atunci, în pomul de Crăciun se puneau diverse fructe, flori de hârtie sau biscuiți.

Odată cu trecerea timpului, lucrurile au evoluat, astfel că s-a trecut la globulețe, beteală, bomboane de ciocolată sau instalații luminoase. Din bătrâni se spune, însă, că brăduțul ce vestește nașterea Mântuitorului trebuie neapărat să aibă o stea în vârf, pentru că aceasta poartă noroc în anul care vine.

De asemenea, nu trebuie să lipsească nici globul roșu, întrucât ne aduce belșug în case și ține spiritele rele la distanță. În plus, un brad împodobit ca la carte îl va convinge pe Moș Crăciun să vă ofere în dar tot ce are mai bun.

Bradul de Crăciun, simbolul speranței și al vieții veșnice

Despre bradul de Crăciun s-au așternut multe cuvinte pe hârtie, dar în primul rând este un simbol al speranței și al vieții veșnice, deoarece acest copac rămâne veșnic verde. Unii consideră că acele sale îndreptate în sus simbolizează legătura omului cu Dumnezeu.

Clopoțelul de Crăciun vestește venirea pe lume a pruncului Iisus și marchează începutul sezonului de vacanță. De asemenea, sunetul lui specific îndrumă oițele pierdute înapoi în staul, la fel cum Dumnezeu ne ghidează pașii pe căile Sale.

Steaua de Crăciun, cunoscută și ca Steaua din Betleem, le-a vestit celor trei magi nașterea lui Iisus Hristos și i-a călăuzit către Betleem. În limba greacă, cuvântul „înger” înseamnă „mesager”. Potrivit credinței populare, îngerii au jucat un rol important pentru Crăciun, anunțându-i pe păstori de nașterea lui Iisus.

Lumânarea este folosită ca un popular decor de Crăciun, aducând lumină și căldură în iernile reci. Se mai spune că lumânarea este aprinsă pentru că reprezintă Steaua din Betleem. Coronițele de Crăciun sunt indispensabile pentru această perioadă și reprezintă iubirea veșnică a Domnului.

Nelipsite din tradiționalul brad de Crăciun sunt și decorațiunile în formă de turturele. Despre acestea, legenda spune că pruncul Iisus s-a adăpostit sub un pin, iar în momentul în care copacul a realizat cine se afla sub el, a plâns de fericire, lacrimile sale înghețând sub forma unor turturele.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×