Ce spune SPP despre Maybach-ul Patriarhiei, pus la dispoziția Patriarhului Bartolomeu: „Așa prevede protocolul”

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
27/11/2018, 18:45
Ce spune SPP despre Maybach-ul Patriarhiei, pus la dispoziția Patriarhului Bartolomeu: „Așa prevede protocolul”
Iată declarațiile reprezentanților Bisericii Ortodoxe Române despre mașinile care au fost puse la dispoziție preoților!

Sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului a adus în Capitală multe persoane importante ale credinței, precum și pe Patriarhul Bartolomeu și mai mulți preoți. În momentul în care slujbele erau aproape de începere, Patriarhul Daniel și-a făcut și el apariția. Se pare că vehiculul este deținut de Serviciul de Protecție și Pază, adus pentru Patriarhul Ecumenic Brtolomeu.

Acesta a iești mândru dintr-un Mybach S600 fapt ce i-a uimit pe mulți dintre români. Din păcate, mașina cu care a venit acesta la sfințirea Catedralei Neamului nu apare pe site-ul care arată polița RCA ca fiind validă. Reprezentanții de la Biserica Ortodoxă Română au încercat să clarifice situația.

Mașini de la SPP pentru Patriarhul Daniel

Reprezentanții BOR s-au exprimat după ce s-a aflat că mașina din care a coborât Patriarhul Daniel nu apare pe site-ul unde se pot veerifica mașinile care dețin poliță RCA validă. Se pare că aceștia au declarat faptul că mașina este a Serviciului de Protecție și Pază și a fost pusă special la discreția Patriarhului Ecumenic Bartolomeu.

„Cei doi patriarhi au fost obligaţi să folosească maşinile Serviciului de Pază şi Protecţie. Patriarhul Constantinopolului, care are rang şi de şef de stat, a avut asigurată prin lege protecţia SPP-ului. La evenimentul de Duminică, SPP-ul i-a obligat pe membrii delegaţiei, cât şi pe cei ai Patriarhiei, să folosească maşinile lor, adică ale SPP-ului“, a declarat purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, pentru Adevărul.

45.000 de voci în rugăciune

Sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului a adus împreună enoriași din toată România. Din păcate, din cauza orelor state în frig, peste 100 de oameni au avut nevoie de intervenția medicilor. De asemenea, Patriarhia a menționt că proiectul va fi finalizat abia în anul 2024, după ce se vor sfinți și picturile.

Este o senzaţie foarte realistică şi e foarte spectaculoasă. Şi o linişte sufletească. Este ceva special.”

„Ce aţi simţit?”

„Am simţit că plutesc, că zbor!”, a fost discuția dintre un reporter și o credincioasă.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×