Ce spune psihologul despre femeile care fac totul pentru alţii! Sfatul preţios

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
11/03/2019, 12:21
Ce spune psihologul despre femeile care fac totul pentru alţii! Sfatul preţios
Ce spun psihologii despre femeile care deică prea mult timp celorlalți

Psihologii încearcă să dezlege cele mai ascunse enigme ale femeilor din viețile noastre. Cea mai recentă analiză se referă la o categorie specifică. Mai exact, este vorba despre acele doamne sau domnișoare care au tendința să sacrifice totul, chiar propriile nevoi sau interese, pentru persoana iubită.

Ce trebuie să știi dacă faci totul pentru celălalt

Există foarte multe femei care au tendința de a face totul, cu scopul de a ține lucrurile sub control. De cele mai multe ori se neglijează pe sine și, ca urmare, riscă să fie copleșite. Astfel de persoane își dedică practic viața celorlalți, fie că vorbim despre copii, rude, sau chiar partenerul de viață.

Fără îndoială, cu toții cunoaștem sau ne-am izbit în viață de astfel de oameni. În cazul bărbaților, această tendință apare total dezinteresat, pentru că se dedică fiecărui membru al cercului lor social. Cu toate acestea, o astfel de personalitate este cel mai des întâlnită în cazul femeilor.

Sfatul specialiștilor pentru astfel de persoane
Sfatul specialiștilor pentru astfel de persoane

Ce spun psihologii în legătură cu aceste persoane

Există numeroase femei care au tendința să ofere extrem de mult, dar nu primesc niciodată pe cât ar merita. În plus, o astfel de atitudine tinde să devină o povară, mai devreme sau mai târziu și atârnă greu din punct de vedere emoțional.

Chiar dacă ai avea puterea să mergi mai departe, la un moment dat corpul tău va claca. De aceea, este recomandat să te odihnești mai mult și să te îngrijești de propria persoană. Încetinește ritmul vieții și reflectează asupra unui număr de cinci întrebări importante.

„1. Cât timp a trecut de când te-ai bucurat de liniște si pace?Tăcerea este sănătoasă pentru creierul tau. Este, de asemenea, pace pentru gândurile tale. Fa zilnic o „baie” de tăcere și singurătate. Acest lucru te va ajuta să începi totul cu dreptul. În plus, te ajută și să te conectezi cu tine însăți. Unele femei sunt obișnuite să-și petreacă cea mai mare parte a zilei îngrijind pe alții. Aceasta înseamnă îngrijirea rudelor dependente, îngrijirea copiilor, îngrijirea părinților etc. În general, aceste femei nu profită de momentele intime, pașnice si senine pe care le avem cu toții atunci când suferim de stres.Cu alte cuvinte, există mulți oameni care sunt obițnuiți cu niveluri ridicate de activitate si cu presiune in muncă. Ei văd tăcerea si singurătatea ca ceva ciudat și inutil. În acest caz, este aproape necesar să îți acorzi o oră de tăcere. Are beneficii imediate;

2. Ai conversații semnificative? Conversațiile semnificative sunt cele pe care le avem cu oamenii care sunt capabili să ne audă și să ne înțeleagă. Acești oameni includ prieteni si familie care se conectează emoțional si cognitiv cu noi. In acelasi timp, acest tip de conversatie este genul care iti permite sa iti eliberezi ingrijorarile. Aceste conversatii iti permit sa te arunci mai adanc in anumite aspecte ale vietii tale de zi cu zi, pentru a obtine o noua perspectiva.Intr-o lume cu ritm rapid, de inalta presiune, conversatiile semnificative isi pierd valoarea.Ai grija de ele. Incurajeaza intalnirile fata in fata pentru a vorbi despre tot si nimic. Incurajeaza intalnirile in care ai grija de emotii si te conectezi cu adevarat;

3. Chiar daca crezi ca poti face totul, nu poti. Ai dreptul sa te plangi.Nu, nu sunt 30 de ore intr-o zi si nu, nu poti da totul pentru toata lumea 90% din timp. Spunandu-ti „pot face totul” si „trebuie sa fac tot ce se asteapta de la mine” nu te va conduce nicaieri mai devreme sau mai tarziu.Cu toate acestea, probabil ca nu stii cum sa spui „nu pot”. In ciuda acestui lucru, este necesar si sanatos sa incepi sa spui cu voce tare una dintre urmatoarele fraze: „Sunt coplesita azi. Nu te pot ajuta” , „Nu, cred ca nu te voi putea ajuta in cateva zile. Am nevoie de ceva timp pentru mine” , „Nu, am decis ca nu pot face ceea ce ma rogi sa fac. Ma copleșește” , „Nu ma simt bine si trebuie sa ma ocup mai mult de mine

4. Fii mandra de tine si pretuieste-te in fiecare zi.Oamenii care sunt obisnuiti sa faca totul pentru ceilalti nu se simt recunoscuti.Putin cate putin, oamenii din jurul acestui tip de femeie presupun ca ea va fi mereu acolo. Ea este acolo pentru a ajuta, a sprijini, a intari, a fi o mana de ajutor si a avea grija de tot.Cu toate acestea, daca altii nu sunt capabili sa observe toate lucrurile bune pe care le faci, trebuie sa o faci singura.Nu este nimic in neregula cu a te pretui si a te iubi. Este in regula sa te simti mandra de toate lucrurile bune pe care le faci si sa fii suportul tau de zi cu zi”.

5. Invata sa te ingrijesti pe tine insati.Daca exista ceva ce stii sa faci cu ochii inchisi, asta este sa ai grija de ceilalti. Ei iti guverneaza timpul, emotiile, grija, atentia si energia.Ce ar fi daca ai incepe sa iti oferi un pic mai mult? Nu astepta sa te gandesti la aceste idei. Fa o schimbare in viata ta daca intelegi ca ai nevoie de ea” , se arată în analiza realizată de psihologi.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×